GALA magasin
You Are Reading
Yin & Yang i dess ädlaste form
0
Blogg - Joelina Claesson

Yin & Yang i dess ädlaste form

Jag är tillbaka! Inte så att jag varit sjuk eller frånvarande på något vis. Den senaste månaden har livet bara bjudit mig på Yin och Yang personifierat i dess tydligaste form.

Yin och Yang är centrala begrepp inom kinesisk filosofi som symboliserar ytterligheter. Yin och Yang är universums urkrafter. Yin är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, skuggsidan. Yang är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det mer utåtriktade.

På jobbet har jag senaste tiden haft mycket av Yang. Massvis av utåtriktad energi, kraft, fart, fläkt, leverans, prestation, ja allt det där som Yang står för. Fantastiskt energigivande, härligt och roligt. Det vill säga projekt som GER energi, men såklart även TAR energi. Då behöver Yin-bägaren fyllas på. Hämta hem och fylla på.

I mitt företag hade jag förra helgen en Digital Energidag. Wow! Just vad jag behövde som bäst just nu. TACK alla fina, fina deltagare som var med på den, för att ni ”kommer” trots digitalt format och TACK för all fin energi ni ger oss. Tack bästa Cecilia på Holistic Training. Älskar att jobba med dig. Och att ha dig som vän. Tack för mjukheten i morgonyogan att ”prima” våra kroppar och sinnen för dagens grundade, jordade, inåtvända energi. Yin i dess finaste form. Tack för afro som gav rosiga kinder och klarhet i sinnet. Balansen mellan att också fylla med på Yang denna dag. Tack för en Yin Yoga som, guidad av dig alltid får mig att hitta ”hem”, in till min inre vrå, till essensen av mig själv. Tack också till kloka och kompetenta @somalinus En stor ära att få jobba med dig, vilken lyx att få dela dig och all din ”kropps-klokskap” med deltagarna.

Insikter från senaste månaden: Jag älskar Yang. Jag är ”född” Yang. Men därför! SOM jag behöver Yin i mitt liv. Tack till havet och skogen, som bara på knuten med några djupa andetag GER just öppet sinne, sensibilitet och perception till mig VARJE morgon. Det är inte förhandlingsbart hos mig. Det gör jag varje dag, oavsett väder, det finns alltid bra kläder ,).

Yin och Yang. Vi behöver dem båda, i en fin balans. Inget är bättre eller sämre, bara helt olika kvalitéer som kompletterar varandra så fint. Jag vet det sedan länge. Jag delar med mig av detta synsätt varje vecka i mina klasser. Men behöver också påminna mig själv om det då och då. Annars kommer Yin och Yang och påminner mig om det så som nu.