GALA magasin
You Are Reading
Jag vill.
0
Blogg - Joelina Claesson

Jag vill.

Du måste ingenting. Jo, men visst måste jag jobba? Nej, det måste du ju egentligen inte. Träna? Det skrivs ju så mycket nu om att ”det måste du för att inte dö i förtid”. Nej, ingen kan ju tvinga dig att träna. Men äta och sova, DET måste jag ju ändå? Nej, det bestämmer du själv. Men det är inte hållbart i längden. Knappt ens några dagar, vad det gäller våra absolut primära behov. 

Läste ett citat häromdagen på @korsdragspoesi: ”Med hjärtat på första parkett och med formuleringar som börjar med JAG VILL, som min ledstjärna.” Det blev så tydligt för mig hur vi kan ställa om vår mind helt och hållet, genom att ”bara” sätta in ordet ”vill” istället för ”måste” eller ”borde”. Vill, smakar så mycket godare i munnen, eller hur!

Att göra om vissa meningar, och på så vis även hela känslan i kroppen för oss själva, t ex kvällsrundan med hundarna när jag redan somnat i soffan som jag idag MÅSTE utföra kan istället bli ”jag vill få en sista nypa frisk luft innan jag somnar”. Landar så mycket skönare i magen att formulera det så.

Saker som vi kanske ibland ser inte ens ser som ett måste men sätter måste eller borde i meningen, så mycket mer negativ känsla jämfört med det positiva: Jag vill. 

Den här dagen och den här veckan skall i alla fall jag medvetet träna på att sätta ”JAG VILL” i mina meningar. Ibland göra om det jag hade tänkt att göra så ATT jag vill. Träna kan vara en sådan sak. Jag måste styrketräna, kan bli jag vill yoga imorgon bitti. (Just nu inget av det med bruten handled, men ändå ett tydligt exempel).

Vad vill jag idag? En helt ledig lördag? 

Jag vill gå en långpromenad med hundarna längs havet innan frukost. Älskar att starta dagen så.

Jag vill äta en god frukost och läsa en fysisk (!) tidning.

Jag vill göra mig en jos på resterna från nedersta lådan i kylen.
Jag vill dricka brygg-kaffe ur mina fina ”Pyttan-koppar”.

Jag vill gå en mys-promenad med en väldigt fin vän.  

Jag vill planera vidare på den digitala Energidagen.  

Jag vill byta mitt gips till avtagbart – woop woop! 

Jag vill ta en lång dusch, inte gjort i en handvändning med halvt gipsad arm. Tänker att det blir lättare med avtagbart. 

Jag vill plugga Idrott & Hälsa med min dotter, det är ju så himla kul, älskar ämnet!

Jag vill laga och äta en god middag ikväll.

Och SÅKLART vill jag kolla Mello!!!!! Äntligen! I Love Mello – det är sedan gammalt. Sedan min kompis Linda och jag mimade till alla låtar, 10 år gamla, och vi kunde varenda en, inklusive alla rörelser till, haha! 

Vad vill Du göra idag, imorgon och i veckan? Alltså inte måste eller borde, utan VILL.
”Med hjärtat på första parkett och med formuleringar som börjar med JAG VILL, som min ledstjärna.”