GALA magasin
You Are Reading
Allt för Sverige – amerikanerna har landat!
0
Film & TV

Allt för Sverige – amerikanerna har landat!

SVT:s Allt för Sverige är tillbaka med en tolfte säsong och nu har tio förväntansfulla amerikaner anlänt till Sverige. Denna gång börjar deltagarna sin Sverigeresa i Lysekil, Bohuslän med Anders Lundin i spetsen som programledare igen.

Under sommaren spelas Allt för Sverige in runt om i Sverige – tävlingen där svenskamerikaner söker sitt svenska ursprung och kämpar för att vinna en släktträff med sin svenska familj. Programmet har premiär till hösten 2024.

– Vi har fått en fantastisk start. Amerikanerna har kommit hit precis när Sverige står i blom och visar sig från sin absolut vackraste sida. Det är ett otroligt gäng och alla deltagarna är så spända på att hitta sina svenska rötter. Det är mycket starka känslor – skrattas och gråts om vartannat, säger Clara Mannheimer, projektledare på SVT.

Deltagare, säsong 12:
Case Erickson, 47 år från San Marcos, Texas
Livsbejakande tvåbarnspappa som jobbar som motivationscoach, talare och författare. Case är uppväxt med en strikt militärpappa i en väldigt konservativ och religiös familj.

Bryan Withiam, 44 år från Cushing, Oklahoma
Humoristisk och frånskild advokat, hobbyskådis och entusiastisk sångare som lever för sitt svenska arv och sin dotter Romy, 17 år.

Britta Lundin, 39 år från Los Angeles, California
Manusförfattare som skrivit manus till serien Riverdale och jobbat med kriminalserien Will Trent. Britta lever med sin fru och tillsammans har de två barn.

Tim Sakahara, 47 år från Kailua, Hawaii
Före detta tv-reporter och presentatör som idag jobbar som kommunikatör för en bank. Tim är framgångsrik och samtidigt en väldigt dedikerad make och pappa som bryr sig mycket om sin familj.

Rebecca Olson, 37 år från Walnut Creek, California
Rebecca råkade ut för en olycka för fem år sen där hon skadade nacken illa. Hon blev av med jobbet och höll på att förlora sin lägenhet. Nu kan hon jobba igen, mår bra och uppskattar livet mer än någonsin.

Craig Sundell, 68 år från Aubrey, Texas
Craig har en bakgrund inom hotellbranschen men är numera manager för en country club. Han är mormon och kommer från en stor familj med sju syskon.

Maxwell Mirho, 26 år från Chicago, Illinois
Maxwell försörjer sig som TikTok-influerare och föreläsare inom teknik. Han är urtypen av en ungt coolnördig och modern man. Han har separerade föräldrar och en yngre ickebinär syster.

Tanya Anderson, 41 år från Jersey City, New Jersey
Smart och cool tjej som just nu renoverar sitt town house i Jersey City tillsammans med sin pojkvän. Tillsammans har de en hund och två katter.

Melodie Pullen, 48 år från Marysville, Ohio
Varm och energisk mamma till tre utflugna söner som ursprungligen kommer från Kentucky men hamnade i Ohio på grund av makens jobb. Melodie tränar ofta och mycket och har sprungit flera maratonlopp.

Julie Evans, 33 år från Alexander, Arkansas
Julie jobbar nu med marknadsföring för ett färgföretag men drömmer om att driva ett bed and breakfast. Hon är en väldigt känslomässig person som har nära till tårar.

Allt för Sverige produceras av Meter Television för SVT. Inspelningen är i full gång och programmet sänds till hösten 2024.

Fotograf: Daniel Meier /SVT