GALA magasin
You Are Reading
Vimmel-minnen
0
Blogg - Leif Schulman

Vimmel-minnen

Såg ni ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” på TV4 i julhelgen?  En underbar bok som blev en underbar film med Robert Gustafsson i högform.

Eftersom tiderna nu är sådana att varken filmer, pjäser eller annat får sina rättmätiga storstilada galapremiärer får vi leva på minnen från fornstora dar.  Jag tänkte här i min blogg då och då bjuda på lite kändisfestvimmel från förr, som ett smakprov ur det bokprojekt om kändisfester genom tiderna som jag håller på att färdigställa. Boken ”Kändisfest” skulle ha kommit redan i höstas men är nu, på grund av rådande omständigheter, skjuten på framtiden.

Så här såg vimmeluppslaget ut i Hänt i veckan.

 

Så här såg inbjudan från Zap Events ut.
Tid, plats, klädsel och efterfest. Allt man behöver veta för en rolig kväll.

16 december 2013 var datumet för höstens stora galapremiär på Rigoletto i Stockholm. Zap Events stod för arrangemanget och på inbjudan stod det klädsel: smoking. Smoking och champagne på röda mattan i foajén var den perfekta starten på denna festkväll.

Efter filmen väntade bussar på Kungsgatan utanför biografen, som körde oss till Grand Hotel. Där i Stockholms oslagbart vackraste festlokal, Spegelsalen, hölls den magnifika efterfesten. Mera champagne och lyxig buffet gjorde detta till en oförglömlig fest. Och champagne smakar onekligen bättre om man har smoking och festklänning på sig. Tänk på det till nyåret, även om ni firar den i slutet sällskap.

Magnifika Spegelsalen med barer och buffetbord. (Foto: Cawa Media)

Filmen hade premiär på juldagen 2013 och redan tre veckor senare hade den räknat in 1 miljon biobesökare. Det här var på den tiden då fler än bara 8 personer åt gången fick vistas i samma salong, om någon minns den tiden…

Men vi håller i och håller ut, som kungen sa i sitt jultal. Snart kan vi gå på bio igen. Och på galapremiärer.

(Stor bilden här ovan är en av våra favoritbilder från våra tusentals vimmel. Med Spegelsalen som fond. Foto: Cawa Media)