GALA magasin
You Are Reading
Sluta vara rädda!
0
Blogg - Therése Neaimé

Sluta vara rädda!

Fina, älskade människor. Sluta vara rädda! Gör mig så ont i hjärtat att höra om och om igen om den oro som cirkulerar och gör intrång i så mångas själar. Till ingen nytta.  Som jag nämnt tidigare är ett utav mina uppdrag att just ha samtal över telefon med kunder/personer som står inför nya utmaningar i livet. Mitt mål i dessa möten är bl.a. att inspirera fler att våga. Att förhoppningsvis ge dessa individer nya verktyg och samtidigt så ett frö till ett kanske lite annorlunda förhållningsätt till livet i stort.

Just igår hade jag efter ännu en bokning just ett sådant samtal. Det stod snart klart att personens största hinder i vardagen var just dennes ångest över att det liksom inte är någon ide att våga i livet för tänk om det inte blir som man tänkt sig. Att det kanske är bättre att ”skippa” sina drömmar så man slipper bli besviken. Att det på något sätt skulle vara bättre att ”play it safe” och inte sticka ut hakan. Att be om för mycket. För vem är väl jag att förtjäna lyckan? Eller; Tänk om jag dör och lämnar mina framtida barn ensamma? Är det verkligen ett ansvarsfullt beslut? Vad kommer alla andra att tycka om mitt beslut? Etc.

Precis som så många gånger tidigare var mitt svar på alla dessa frågeställningar detsamma. – Min vän, lyssna nu på mig. Att inte våga i livet är som att inte ha levt alls. Vi vet inget om framtiden men vi vet vad vi har här och nu. Att inte sticka ut hakan och ta för sig, även om man ibland landar platt på rumpan, är som ställa dig längst bak i ledet och låta någon annan leda din väg. Du kommer heller aldrig att kunna vara alla andra till lags. Vad för beslut du än tar! Så fråga istället bara dig själv vad du vill djupt där inne i ditt hjärta. Ingen annan! Och gå på den känslan. Ingen kommer ändå att tacka dig om du istället följer någon annans väg. I slutändan har de flesta ändå fullt upp med sina egna demoner och sina egna liv. OM du skulle dö imorgon, så är det bättre att du gav allt, varje dag och varje timme av din tid här och nu. Att våga föder faktiskt den självrespekt och eufori du behöver för att våga igen. Och igen.  Rädsla har inte hjälpt någon!

Under samtalet fick jag också själv frågan; – Är DU aldrig rädd? Mitt svar kom ganska snabbt och från djupet av min själ. NEJ! Faktiskt inte. Varför spendera tid på att vara orolig över saker vi inte själva kan påverka? Det mesta i livet är en prioriterings sak. Så lägg din energi och frågeställning så här istället; Hur kan jag maximera min lycka”? Vad kan jag göra här och nu som gör skillnad och tar mig närmare det liv jag vill leva? Först då blir du din egen bästa vän, en fantastisk partner, förälder, dotter, hundägare etc.

Jag avslutar med en mening från min nya idol The Mandalorian. (Och min son skulle antagligen dö nu även om det är han som från början introducerade mig till denna serie)

– ”THIS IS THE WAY!”

Önskar er alla en fantastisk helg!! ALLT är möjligt! Även en vinst i Hollywood för bästa låt. Förlåt, men jag var tvungen att upprepa det bara en gång till med tanke på ämnet om att skapa sin egen lycka. Yay!!! Tack livet!

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."