GALA magasin
You Are Reading
Tacksamheten…
0
Blogg - Therése Neaimé

Tacksamheten…

Om vi kunde leva varje dag som om vi valt att komma tillbaka till just denna dag från framtiden. Bara för att få återuppleva den ännu en gång med möjligheten att verkligen ta in allt det där enormt vackra och helt magiskt vardagliga! Det som gör livet! Låter det flummigt? Jag tycker det gör hela skillnaden!


Bestämt mig för att försöka leva varje dag precis så! Som om jag fått privilegiet att med en tidsmaskin resa tillbaka till en viss dag! Då skulle jag igen ta in gårdagens vackra solstrålar när jag promenerade längs Sveavägen med min alldeles egen 3 åring, bara en sådan sak, till storebror Lucas fotbollsmatch. Jag skulle igen ta in den enorma kärleken mellan två bröder när de sa hejdå innan Lucas skulle iväg till en vän. Jag skulle om igen njuta av den enorma glädjen i Nikkis ögon när jag senare mötte upp henne vid Wennergrens center. Gick inte att missa hennes totala glädje över att återigen kunna spela match efter knäoperation och 5 veckor i gips. Jag skulle krama min älskade hund Boss en extra gång och viska i hans öra hur fullkomligt överlycklig jag är att han fortsätter att skutta fram som en 5-åring även vid 17 års ålder. Tacksam bortom ord. Snälla let it last long!!

Jag skulle igen tagit in det faktum att vi bor mitt i Vasastan!! Bara en sådan sak. Och att det var där vi sedan spenderade dagen, jag och mina två minsta änglar. Jag skulle igen ha tagit in vikten av att ha vänner. Just denna dag blev det överrasknings lunch med sushi… vänner. Svängde ihop en äppelkaka… på en annan väns äpplen, gjord på mammas recept! Dessa små saker. Som gör oss till dem vi är.

Åkte iväg till en vän… med en blomma. Att inte glömma någon. Trots allt. Om jag fick göra om dagen… hade jag gjort samma igen.

På kvällen fint samtal med annan vän och fler hejarop. Fick jag göra om dagen skulle jag öva på förmågan att ta in dem alla. Hejaropen. En konst som ibland är lätt att missa. Tänker att det är så viktigt att komma ihåg då att vissa aldrig får ett ”hejarop”. Bestämmer mig för att dela ut ännu fler!

Att få somna bredvid tre små änglar… alldeles för sent men ändå. Hämta den lilla nappflaskan OCH byta en blöja!!! Bara för att jag, just jag har en bebis hemma!! Magi! Om igen… denna tacksamhet!!!

SÅ om jag fick göra om gårdagen, skulle jag genomföra den på samma sätt, men, om möjligt, med ännu mer närvaro! Försöka ta in varje liten detalj i varje fiber av min själ.
Livet! Här och nu!!
De små detaljerna!!

I fredags släppte jag en ny singel, FOOLS GOLD! Ni som var där vet! Tänker tillbaka på kvällen och ler! Med hela min själ! Tack!!! Till vännerna. Till Café opera och alla inblandade! För förtroendet. För ännu ett prinsess ögonblick! Tänker att jag inte kan önska mig mer!

Bild Cawa Media från fredagens release party på Café Opera.

Ödmjukt! Tacksam! Låt oss göra mer! För varandra! ❤️❤️❤️

TACK!!


About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."