GALA magasin
You Are Reading
Viktigheten i att fortsätta leka!
0
Blogg - Therése Neaimé

Viktigheten i att fortsätta leka!

PLAY!! 💝💝💝

Viktigheten i att fortsätta leka!

Ibland sätter livet oss på prov. I sorg. I glädje. Med nya utmaningar. Eller i förändring. Bra eller dåliga. Jag tänker att bästa medicinen nu som då är att fortsätta omge oss med kreativa människor och tillsammans fortsätta skapa. Att fortsätta skratta. Att inte sitta och vänta på att saker händer av sig självt utan istället utmana sig själv till att vilja vara sitt bästa jag. Något som kanske inte alltid är möjligt, så klart, men när vi ändå fortsätter att ”göra” så ger det oss också så mycket extra energi. Vi får så mycket tillbaka i form av tillfredsställelse och livsglädje.

Igår var ännu en sådan dag. En fotosession i bästa sällskap där skrattet och leken fick leda oss rätt. Så oerhört tacksam för att jag får fortsätta att just ”leka” och fylla på mina Cinderella ögonblick med fantastiska kollegor och vänner!

Tack för att jag får vara en del!

Drömmer du om att förverkliga någon galen idé? Börja helt enkelt med att ställa frågan. Att uttala din önskan högt. Och den kommer att komma till dig!

Glöm inte att plocka fram din inre lekfullhet och släpp ut 5-åringen inom dig! Här och nu! Jag tänker att vi egentligen ändå aldrig blir äldre där djupt på insidan!

Kärlek ❤️

OBS! Ej färdig bild! @behindthescenes.

Styling by Peter Englund och PEEP Peter Englund Epic Productions.

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."