GALA magasin
You Are Reading
Tack 2020!! Annorlunda men också full av magi!
0
Blogg - Therése Neaimé

Tack 2020!! Annorlunda men också full av magi!

Hur många liv krävs i tex en pandemi för att vi som fortfarande har livet ska förstå vikten av att leva vårt liv till fullo och älska med varje fiber av vår kropp varje dag?

Om vi stod inför den sista dagen i vårt liv, hur skulle då något av ens minsta betydelse kunna stoppa oss från att vilja fortsätta leva!? Som till exempel ett virus. Ett virus som vi dessutom inte kan göra något åt på egen hand. Ett virus kan sätta krokben och ja, det kan ändra den väg du trott var förutbestämd. Det kan helt omkullkasta det du hittills satsat på och tvinga dig att pausa dina mål. Men, det kan inte ta ifrån dig din tid. Det allra viktigaste gåvan. Det enda som egentligen betyder något om vi plötsligt fann ett ”best före” datum stämplat på en etikett i nacken. En pandemi är en tid av försiktighet, ja visst. Det är också en tid av visad respekt för våra medmänniskor men det kan också vara en helt ovärderlig tid för reflektion, återhämtning, finnandet av nya vägar samt en tid för kreativitet. OM vi väljer att se det så. Kanske kan vi inte längre köra rakt fram längs den E4:a som vi så vant bemästrat men det finns  alltid, och med all säkerhet, än parallellgata lite längre fram som vi aldrig prövat. Eller varför inte något så mindblowing som en outforskad korsgata fem kvarter längre bort.  Så länge vi har livet, har vi alla möjligheter. Människan är fantastisk och under alla tider har världen och dess befolkning klarat långt, långt värre kriser en denna.

Så… istället för att vifta bort 2020 som ett ”skitår som vi helst vill glömma så fort som möjligt” så vill jag hellre sätta ljus på all min tacksamhet över just detta år. Även om inkomsterna lyst med sin frånvaro har det ändå varit ännu ett år levt till fullo, och då menar jag utan tex sjukdom och svält. Ett år firat med vänner (även om mer begränsat än förut) och med tak över huvudet, mitt i vårt älskade Vasastan (som jag kämpade för detta). Hur skulle jag någonsin kunna känna annat än tacksamhet? 2020 var också året då jag hade än mer tid med mina 3 små änglar. Tid att vara mer ”lekfull”. Ovärderligt. Många av mina kollegor var också mer ”lediga” och det fanns därför tid för än mer kreativitet tillsammans. 2020 var också året då jag var headlining akt på Cape Town Pride, Talade på Stora Måldagen och sedermera också blev utnämnd till en av topp 100 talare i Sverige. Det var året när jag tillsammans med Sveriges finest musiker höll min kombinerade födelsedagsfest / releaseparty på fantastiska Fotografiska i Stockholm. Det var året när vi släppte 6 singlar. 4 utav dessa fick dessutom en egen musikvideo. Vi fick ett genombrott på den Engelska musikscenen samt en nominering i Hollywood för bästa låt i ”Dance” kategorin. Jag vann priset ”Årets Kram” från talarföreningen professionella för omtanke och kollegial kärlek. Vi höll sammanlagt 3 st releasepartyn. Vi köpte en alldeles egen kolonilott (vilket inte heller hade hänt om vi som vanligt hade fått låna det landställe vi så generöst fått husera under många år) Och som toppen på det hela landade en nominering till Narrenpriset från den Svenska Eventakademin i min mailbox i förra veckan. Något som berörde mig djupt i själen. Vad vill jag då säga med detta? Jo att vi alla besitter en oändlig power att faktiskt själva skapa vår verklighet om vi bara tror på det. Aningen det är pandemi eller inte. Min intention är att inspirera fler att våga. Att tro på sig själva. Kanske måste vi som sagt byta spår helt. Kanske får vi det ekonomisk svårare ett tag. Men, believe it or not, det finns alltid en ny väg att ta. Så länge vi har livet. Så jag vill avsluta med att ännu en gång tacka detta 2020 för allt du gav. Att önska att du inte funnits vore en alltför stor synd av någon levande tänker jag. Jag avslutar därför med samma mening och frågeställning som jag började;

Hur många liv krävs i tex en pandemi för att vi alla som fortfarande har livet ska förstå vikten av att leva vårt liv till fullo och älska med varje fiber av vår kropp varje dag?

Så tusen tack till er alla som funnits i våra liv under detta annorlunda år. Tack för att vi fått vara en del av ert! Inte utan!! Tack för allt fantastiskt vi skapat, både i musikväg men också i form av föreläsningar, filmer, byggande och relationer. Både nya och gamla.

Låt oss tillsammans också rocka ett nytt 2021!

Kärlek Tess ❤️❤️❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."