GALA magasin
You Are Reading
Mitt hjärta slår frivolter
0
Blogg - Joelina Claesson

Mitt hjärta slår frivolter

Alltså naturen just nu. Mitt hjärta slår frivolter. Förundras och häpnar av det vackra. Dofterna, färgerna, ljuden, ljuset. Naturen är alltid magi. Men just nu, den här tiden, mer än någonsin. Så grönt! Och så många andra färger av vackra blomster i vår skog och mark. Fågelkvitter. Hur många olika läten kan det egentligen finnas? Overkligt vacker himmel. Havet som skiftar i olika färger från dag till dag. Doften av syren. Doften av salt hav. Doften av varm kotte och solvarm sand.

Jag är så tacksam för ynnesten att få uppleva det här! Så tacksam för att jag stannar upp och tar in. Känner hur varje cell suger in allt den kan få av allt det goda. Jag tror att många olika faktorer har påverkat att jag denna vår och försommar, mer än någonsin, kan njuta och verkligen BADA mina sinnen i allt detta ljuva. Jag tror absolut att så mycket hemma-tid i vår närmiljö senaste dryga året, av förklarliga skäl, med tiotusentals steg i skog och längs hav, har bidragit. Verkligen verkligen tagit vara på. Lärt mig att uppskatta och vara enormt tacksam över det stora i det lilla.

Som jag sa till dig, kära Cecilia Gustafsson/@holistictraining – så måste man ju klä av sig naken innan man badar i badkar. På samma vis måste du öppna upp dig, och vara fullständigt ”fri, ren och mottaglig” för att ta in och bada varje cell i naturens krafter. Definitivt är Skogsbads-kursen med dig, Cecilia, en del i det. Den väckte min nyfikenhet för skog, blommor, växtlighet och fågelarter på ett sätt som jag aldrig varit i närheten av tidigare.

Numera SER jag varje liten unik blomma jag går förbi, och inte bara ser den, utan undrar också vad den heter. Väldigt nytt för mig, asfaltsbarn som jag är. Och det är så häftigt att jag nu kommer på mig själv med att: Undra vilken fågel som låter så:)? Det är liksom wow och aha-upplevelser varje dag, och flera gånger om dagen. Nu ska jag fortsätta in i sommaren, hösten och vintern med samma vidvinkelseende och nyfikenhet. För tro mig, SOM det berikar!

Har du inte provat så gör det. Det är helt gratis och vi har det alla just runt knuten. Vår magiskt vackra natur. Såväl minsta lilla spännande dunge till en stor & mustig skog.