GALA magasin
You Are Reading
Om att ”mys-jobba”
0
Blogg - Joelina Claesson

Om att ”mys-jobba”

För många är det nu semester-tider och så även för mig. Men jag har ynnesten att få ”mys-jobba” lite i sommar. Mellan varven av tid med familj & vänner och tid för vila & återhämtning. För mig en fin och väl balanserad combo, som ger mig energi utifrån flera aspekter, såväl introvert som extrovert energi.

Vad är då att ”mys-jobba”? Jo men för mig är det att få dela med mig av det som jag tror på och mer än gärna ”missionerar”, även på min fritid, även om det ju faktiskt också är mitt jobb, i mitt eget företag, 20% av veckans arbetstimmar. Att få inspirera kring långsiktigt hållbar hälsa och att skapa goda vanor som man tycker om att ha i sitt liv och vill hålla kvar över tid.

Detta ”mys-jobb” får jag göra tillsammans med människor som delar samma filosofi kring hälsa, rörelse, träning och återhämtning som jag. Cecilia Gustafsson/Holistic Training denna veckan på www.campjarvso.se . Och Ulrica Norberg den 1 augusti i vår yoga & vandring på Kullaberg.

Vi möter deltagare som med semester-mjuka ansikten och sinnen förenas i olika former av aktiviteter – gärna ute i den vackra, fria naturen. Naturen som aktiverar alla våra sinnen. Naturen som alltid står fast där den är när vi människor vacklar och trevar.

Har du hört talas om Ikigai?
Det japanska begreppet ikigai som ungefär betyder ”anledning att finnas till”. Ikigai är ordet för det som får oss att vilja gå upp på morgonen. Det som ger våra liv syfte, mening och mål, och gör att vi känner glädje och tillfredställelse. Konceptet ikigai kommer från ön Okinawa i Japan, som har ett ovanligt stort antal medborgare som är över 100 år gamla.

Om du vill hitta din ikigai så kan du utgå ifrån fyra frågeställningar:
Vad älskar du att göra?
Vad är du bra på?
Vad behöver världen från dig?
Vad kan du få betalt för?

Jag tänker att just det, Ikigai, måste väl vara samma sak som att ”mys-jobba”.

Hur tänker du? Det är jag nyfiken på.