GALA magasin
You Are Reading
Jag tror på långsiktigt hållbar hälsa. Punkt.
0
Blogg - Joelina Claesson

Jag tror på långsiktigt hållbar hälsa. Punkt.

Men HEJ! Vad roligt att du har hittat hit. Till min blogg. Tänk att jag, som älskar att skriva och att dela med mig av mina tankar & reflektioner, nu blivit med blogg. Har tidigare delat och förhoppningsvis inspirerat via mitt Instagram, ser fram emot detta forum nu.

Jag brinner för att inspirera till långsiktigt hållbar hälsa, såväl fysiskt som mentalt. Men hur tänker JAG då? Vad är min ”filosofi”?

Jo, jag tar hänsyn till vad kroppen vill ha och behöver här och nu. Jag hedrar mina gränser. Jag tar hänsyn till min ålder och var jag befinner mig i livet just här, just nu. Fysiskt och mentalt. Jag säkerställer mina grundpelare. Vad behöver jag för att må bra idag, imorgon och i framtiden? Om ett år. Om tre år. Om tio år. För mig själv. För att kunna vara den jag vill vara. För mig själv. Och för mina nära.

Jag tar hänsyn till eventuella begränsningar, såväl mentala som fysiska. Jag respekterar tidigare skador och eventuella svagheter som behöver byggas upp innan de byggs på. Jag tänker att jag vill ”bygga husets grund” innan jag börjar ”puffa kuddarna i soffan”. Jag har lärt mig att mer inte alltid är bättre. Jag känner in vad jag verkligen längtar efter i kropp & knopp. Inte vad mitt egot skriker högt efter. För det är sällan samma sak. Med det menar jag inte att varje dag vända om och snooza för att jag känner mig lite trött. Det är inte det långsiktigt hållbara. Men ibland kan det vara en stund av extra vila som behövs. Då får och ska det vara så.

Men. Jag menar att vara ärlig och realistisk. Alltid. Mot mig själv. Och mot andra. Lyssna till hur det känns, tanken av vad och hur jag vill röra mig just idag. Är det så att det ÄR dags för vilodag kanske? Vila och återhämtning är en väldigt viktig del av balansen och helheten. Helheten med de fem fysiska grundegenskaperna som vi över tid behöver för att hålla oss långsiktigt hållbara. Eller är det så att det är dags för tung styrka idag?

Är alltid nyfiken på vad det är som gör att kropp & knopp vill ha just DET den vill ha just idag. Oftast har jag svaret inom mig. När jag tillåter mig att stanna upp och känna in. Och det gör jag numera. Oftast. Jag tänker lust, njutning, välmående och glädje. Istället för måste, ska och borde. Jag värnar om kontinuitet, att hålla i över tid, jag tror inte på ”quick fixes”.

Jag tror på att skapa goda vanor som går att hålla i, som jag tycker om, som blir en naturlig del av livet och vardagen. Jag tror på långsiktigt hållbar hälsa. Punkt. (På bilden syns jag dela med mig av ett mjukt skönt inkluderande yogaflöde som passar alla, ett enkelt flöde som jag tycker om att ha som en god & hållbar vana i mitt liv).