GALA magasin
You Are Reading
Vad är din ledighets-lyx?
0
Blogg - Joelina Claesson

Vad är din ledighets-lyx?

För mig är den absolut största lyxen av allt att ha massor av ledig tid med familjen. Att ha så få planer för dagen som möjligt. Inga tider att passa. Inga To Do:s att bocka av.

Älskar att vara ute i naturen så mycket som möjligt. Ja faktiskt, i såväl regn och snö som sol. Vet att det låter ”käckt”, men ”kläder efter väder” så spenderar jag gärna timvis utomhus. Frisk luft, rörelse och dagsljus. Att ta promenader med hundarna, utan en tid att passa. Att lyssna till ljudet av naturen. Eller att ta en extra runda för att få höra slutet på den givande podcast jag har i lurarna. Som i morse. Kan varmt rekommendera ALLA att lyssna på Kristin Kaspersens podcast ”Nyfiken på” och avsnittet med  med Björn Natthiko Lindeblad. Så mycket klokskap som når mig ända in i hjärtat, och hjärnan. Så mycket värme och kärlek. Ger mig reflektioner i kubik och tid för grundad eftertanke. Jag går både en och två extra varv på min runda för att få lyssna klart.

Ledighets-lyx för mig är också att kunna ”surfa in” på ett Zoom-yogapass i realtid med favorit-yogafröken Cecilia Gustafsson (Instagram @holistictraining). För att jag kan. Bara sådär enkelt, härligt och spontant. Klockan 16.00 en måndag eftermiddag. När Cecilia säger: ”Man känner hur man liksom öppnar upp och kommer mer och mer in i kroppen under passets gång”, då vet och känner jag exakt vad hon menar. Nickar instämmande för mig själv på min yogamatta. Ledighets-lyx för mig är att somna mitt i Cecilias text om Ödmjukhet i Shavasana, och vakna av mig själv, ensam i rummet, på min yogamatta, 30 minuter senare. Men jag vaknar inte med ett ryck, för jag har inget att stressa till. Låter mig vakna till i lugn och ro.

Ger det till mig själv. Så värd det. Precis som att DU är så värd det som DU njuter av och som är din lyx på dina lediga dagar. Tycker att jag har blivit bättre och bättre med åren på att njuta dagar som dessa. Jag vet att det ger mig en grundad energi som kanske inte alltid syns, men som känns och märks inuti och som jag väl behöver när sedan vardagens alla bestyr drar igång igen.