GALA magasin
You Are Reading
Grillad fisk!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Grillad fisk!

Hej!

Just nu känner jag att det vore skönt att gå ner ett par kilo inför sommaren… Närmare sagt har jag bestämt mig att göra det. Nej, jag tänker inte att följa några dieter.  Men minska sockerintag och äta mera hälsosamt – det ska jag göra!

Vill du vara med? Här på Galamagasinet.se tänker jag att lägga ut några av mina favoritrecept  som jag har lagat efter min 20- minuters regel: Det tar ju tid för hjärnan att känna mättnad. Så min middag ska gå snabbt och lätt att laga men ta minst 20 minuter att äta!

Den första middagen i den här serien  blir grillad fisk med smak av Medehavet. Ät långsamt och njut!

Grillad medelhavsfisk med grönsaker och havssalt

Det här receptet är beräknad till 1 person, men är ni två, så går det fint att dubbla receptet.

Spara receptet till grillsäsongen och laga det på grill. Får du inte tag på seabass eller uer, kan du variera med forell, rödspätta eller sik. Tänk på att tillagningstiden kan variera.

 

Ugnsgrillad fisk med smak av Medelhavet!

till: 1 person

1 rensad och fjällad seabass eller seabream, ca 700 g

1 zucchini, skivad

2 tomater, klyftade

1/2 citron, skivad

1 liten knippa timjan

havssalt, nymalen svartpeppar

2-3 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Snitta fisken med en vass kniv, se bild.

Lägg zucchini, tomater och citron runt om fisken. Toppa med timjan. Krydda allt med salt och peppar och ringla olivoljan över grönsakerna.

Sätt plåten i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills fisken är precis klar. Sätt ugnen på 225 grader, endast grill, de sista 3-5 minuter om du vill att fisken ska bli lite extra knaprig. Men passa noga så att den inte blir bränd.

Servera med stor grön sallad.