GALA magasin
You Are Reading
Så här vill svenskarna helst dricka sitt bubbelvatten
0
Mat & dryck

Så här vill svenskarna helst dricka sitt bubbelvatten

Bubly drops

Att svenskarna tycker om smaksatt bubbelvatten är knappast en överdrift. En ny undersökning från SodaStream visar nämligen att var femte svensk dricker smaksatt bubbelvatten så ofta som varje vecka. På frågan om vad som är viktigast när det kommer till det smaksatta vattnet är svenskarna rörande överens. Smak, pris och att det är välkylt är det som avgör köpet i butik.

Bubly drops

SodaStream, som sedan 2019 ägs av PepsiCo, har tillsammans med det amerikanska dryckesvarumärket bubly™ nyligen lanserat bubly drops™ som gör det möjligt att göra smaksatt bubbelvatten hemma. I samband med lanseringen tog kolsyremaskinstillverkaren pulsen på svenskarna när det kommer till deras vanor beträffande smaksatt vatten. Undersökningen visar att 22 procent dricker smaksatt bubbelvatten varje vecka. De vanligaste anledningarna att dricka smaksatt bubbelvatten är för att det är godare än vanligt vatten, lättare att variera och nyttigare än läsk. På frågan vad som är viktigast vid köpet svarar svenskarna smak följt av pris samt att det är välkylt.
– Vi vet sedan tidigare att svenskarna är tokiga i smaksatt bubbelvatten och med lanseringen av bubly drops™ ger vi alla möjligheten att använda sig av vattnet direkt från kranen. Smakerna från bubly drops™ i kombination med världens bästa kranvatten kommer att slå högt i alla parametrar som svenskarna värdesätter. Smak och pris. Vi tror också att produkten kommer att komma väl till pass då många uppgett att de helt enkelt saknar ett alternativ som vi nu kan erbjuda, säger Mats Ajpe, Marketing Director på SodaStream Nordics.
Undersökningen visar även att det finns ett visst missnöje hos svenskarna när det kommer till utbudet av smaksatt bubbelvatten. Så många som fyra av tio svarar nämligen att de inte är nöjda med utbudet. Vanligaste orsaken till detta är det är för dyrt, följt av att det saknas bra alternativ i
dagligvaruhandeln.

Bubly drops

Citron i topp
Vilket smaksatt bubbelvatten föredrar då svenskarna allra helst? När SodaStream ställde frågan i undersökningen hamnar citron på en överlägsen förstaplats. Följt av päron, lime och granatäpple.
Här är smakerna som svenskarna föredrar i sitt smaksatta bubbelvatten:
1. Citron 40 %
2. Päron 23 %
3. Lime 22 %
4. Granatäpple 21 %
5. Hallon 15 %