GALA magasin
You Are Reading
Skavlan gör sin sista säsong
0
Film & TV

Skavlan gör sin sista säsong

Skavlan

I ett varmt meddelande tar Fredrik Skavlan farväl till sin talkshow. Programledaren säger att han gör sin sista säsong nu till hösten.

– Det gör jag med försäkran om att samtalen fortsätter, även utan mig, säger Fredrik Skavlan.

Skavlan startades som en SVT-produktion i januari 2009 och har sedan dess kommit till att bli den populäraste talkshowen i hela Norden, där diverse aktuella och unika ämnen tagits upp. Programmet har spelats in i Stockholm, Oslo, London, och New York och har haft med gäster från hela världen.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, säger han.

Totalt har det blivit 284 Skavlan-program genom åren och han kommer saknas enormt av många.

– Vi har stor förståelse för att Fredrik väljer att avsluta sin sensationellt framgångsrika talkshow efter alla dessa år även om vi gärna hade sett honom kvar i rutan. Vi kan bara tacka honom för tolv fantastiska år med programmet. Skavlan är en succé av sällan skådat slag. Talkshow kan se lätt ut att göra, men tro mig, många har försökt och Fredrik Skavlan har lyckats skapa samtalsmagi på bästa sändningstid år efter år, säger SVT:s programbeställare Anton Glanzelius.

Sista säsongen av Skavlan drar igång i september och kommer att bestå av tolv avsnitt.

Foto: Jimmy Linus, Monkberry