GALA magasin
You Are Reading
Vad behöver JAG för att vara långsiktigt hållbar?
0
Blogg - Joelina Claesson

Vad behöver JAG för att vara långsiktigt hållbar?

Långsiktigt hållbar hälsa. Att återkomma då och då till att ställa sig själv frågan: Vad behöver JAG för att vara långsiktigt hållbar? För mig själv i första hand. För att kunna finnas till och ge det jag vill och behöver, 360 grader i livet, i alla olika delar, för mig själv och för mina nära. Jag menar inte alls att detta ska kopplas till ”leverans och prestation” – att alltid finnas till för alla. Oh No!! Verkligen inte. Så långt ifrån det som vi kan komma – just tvärtom! Att finna en ”lagom balans” mellan de olika delarna: Relationer, Fritid, Arbete, Sömn/vila/återhämtning, Fysisk hälsa, Mental hälsa, Träning/rörelse och Kost. Att checka in sitt nuläge lite då och då. Kanske till och med ha en cirkel att fylla i och checka av – och ibland behövs inte ens ett verktyg för det, utan du KÄNNER när du längtar efter, eller saknar något, så att just den delen behöver fyllas på lite extra. (Nedan Lifestyle Planner är skapad av Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik, så bra och så fin).

Dessa dagar tror jag kanske att de flesta vill fylla på i flera av ”tårt-bitarna”. Den vi vill fylla på mest är kanske ändå KRAMAR, i biten Relationer. Att få umgås med vem vi vill, hur och var vi vill, kunna vara nära och röra vid varandra, utan oro och rädsla.

Vad som kom till mig så tydligt igår natt, som jag såklart även känt i hela kroppen att jag saknar, och längtar efter. Och tänkt mycket på – vilket då landade ner i en dröm – är något som innefattar faktiskt ALLA delar av cirkeln, och som jag kanske just därför känner att jag saknar SÅ. Energidagarna!

Varje vår och höst, sedan 2012, har vi samlats. På Hotel Skansen i Båstad. Totalt ca 200 kvinnor, och några män;). Ledorden Glädje, Energi och Inspiration har verkligen LEVT helgen, genom alla Er som varit med. Ingen nämnd, ingen glömd, deltagare som ledare som personal. Vi har fyllt alla våra tårtbitar av Relationer, Träning, Kost, Fritid etc, och så även Återhämtning. Och för min del, även Arbete. Jag vill dela med er min dröm om detta, som jag tänker, hoppas och tror, snart är verklighet igen:

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var post-Corona på vår jord, och alla virus var slut. Jag drömde om en jättesal (Gallerian på Hotel Skansen), där härliga och glada Energidags-deltagare dansade på rad (ledda av tjoande, skrattande, magiska, fantastiska, underbara Tobias Karlsson och Calle Sterner). Så landade de i Yin Yoga, mediterade tillsammans med fina, varma, genuina Cecilia Gustafsson, vaknade till efter en lång, skön Yoga Nidra, de reste sig och sa: ”Det finns inga virus-celler mer, det finns inga fullbelagda IVA och slutkörda vårdanställda. Och ingen känner längre till, det ordet Covid-19″. På kullerstenen från Gallerian till SAND gick folk omkring och drog från dans & yoga till god mat (och ut på Kallbadhuset för ett dopp i havet). Och alla åt & fikade varandra till, och dansade och log. I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var post-Corona på vår jord, och alla virus var slut.

Absolut ska vi se att allt ont har något gott med sig. Det som jag upplever, och säkert många med mig, är att allt har saktat ner. Tempot har bromsats in. Aktiviteterna blivit färre. Ett skönt lugn råder. Förstår verkligen innebörden av vad som är viktigt på riktigt. Väldigt mycket tid hemma. Tillsammans med de som är allra närmst hjärtat. Många kramar och mycket kärlek med de nära.

Men så vissa dagar kan en längtan efter vissa saker från ”förr” bli så stark. Och just nu längtar jag efter våra härliga Energidagar – och tänk att, igår natt drömde jag att vi hade Energidag igen. Alla fina deltagare, Tobbe, Calle, Cecilia – alla VI, tillsammans (!!!) på mysiga, serviceminded fina Hotell Skansen i Båstad. För det är VI tillsammans som gör det. Gästen gör festen! All den samlade energin som alla ger, som studsar tillbaka till oss alla igen så vi får – just Energi, Glädje och Inspiration.

Tänk! Snart snart är vi där igen! Till dess! Håll ut – nu fixar vi detta! Vi fortsätter att hjälpas åt med att nitisk följa alla restriktioner vi kan – vara vårt bästa ”Corona-jag”, så är vi snart, snart DÄR igen. Kram!