GALA magasin
You Are Reading
Tom Blyth spelar huvudrollen i ”Billy the Kid”
0
Film & TV

Tom Blyth spelar huvudrollen i ”Billy the Kid”

Billy the Kid

Brittiske skådespelaren Tom Blyth gör huvudrollen som ”Billy the Kid” i Viaplays episka originalserie med samma namn. Serien i åtta delar har premiär på Viaplay under 2022.

– Billy är en drömroll för mig, säger Tom Blyth.

Billy the kid

I Viaplays nya originalserie Billy the Kid skildras historien om just Billy the Kid – även känd som William H. Bonney – som en av gamla västerns kanske mest missuppfattade personer. Serien berättar om hur han inte alls var en kallblodig mördare eller rånare som många tror, utan i stället en karismatisk revolverman som råkat hamna mitt i en fejd mellan två gäng. Billy the Kid hade irländska rötter och växte upp i en laglös och våldsam värld, men var till skillnad från många andra revolvermän en snäll och respektfull ung man, som dessutom kunde läsa och räkna.

Vid 15 års ålder var Billy redan en offentlig person som tidningarna flitigt följde och skrev om. Han fick många rubriker och var mer omskriven än de flesta amerikanska politiker och statstjänstemän. Trots att Billys liv enligt historien var kort så levde legenden om honom vidare långt efter hans död – om han nu faktiskt dog vid 21 års ålder. Enligt vissa rykten använde han sin påstådda död som en flyktväg från våldet, bytte identitet och flyttade till Mexiko med sitt livs kärlek. Det är också på den vägen Viaplays originalserie Billy the Kid fortsätter.

Brittiska skådespelaren Tom Blyth, som tidigare medverkat i produktioner som Robin Hood, Benediction och The Gilded Age tar sig an huvudrollen som Billy the Kid.

– Billy är en drömroll för mig. Som barn älskade jag att läsa om honom och hans likar i den gamla västern, de inspirerade till en känsla av uppror och oräddhet. De hade inte alltid rätt, men de stod för något. Historien om Billy lever kvar hos människor än idag. Han trodde på att bekämpa tyranni och korruption, även om det innebar att gå emot status quo och bli utstött och kriminell, säger Tom Blyth.

Förutom Tom Blyth ser vi också bland andra Daniel Webber (The Punisher, Borrasca) och Eileen O’Higgins (Dead Still, My Mother & Other strangers) i framträdande roller.

Totalt släpps åtta avsnitt under 2022.

Foto: NENT group press