GALA magasin
You Are Reading
Sarah Dawn Finer & Martin Stenmarck leder musikgalan ”Don’t stop the music”
0
Film & TV

Sarah Dawn Finer & Martin Stenmarck leder musikgalan ”Don’t stop the music”

Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don’t stop the music”. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin. För många scenografer, ljudtekniker och musiker har möjligheterna att försörja sig försvunnit helt.

– Många yrkesgrupper går nu på knäna under pandemins framfart och jag vill att kvällen bidrar till att hylla de yrkesgrupper som finns i min närhet men som kanske aldrig syns längst fram vid mikrofonen eller framför kameran. Det här är en kväll för alla som får musiksverige att leva, säger Martin Stenmarck.

Under ”Don’t stop the music” uppträder flera av Sveriges största artister såsom Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice och Frida Öhrn. De kommer att uppträda med musik ur den svenska låtskatten i konstellationer som vi aldrig tidigare har sett. Kvällen varvas med reportage från ett musiksverige som upplevt ett år som inte liknar något annat.

– Det är en ära att få leda den här kvällen. För mig är det en självklarhet att försöka göra det jag kan för att hela ekosystemet, alla yrkesgrupper och olika delar av evenemangsindustrin, ska får en rimlig chans att klara sig genom pandemin. Musik läker. Musik behövs. Kvällen är en hyllning till hela musiksverige, säger Sarah Dawn Finer.

Under kvällen hyllas det svenska musikundret och musikerna påminner om Sveriges unika position i musikvärlden.

– TV4 har en lång historia av att bidra till att förvalta och förädla det svenska musikundret. Vi är så glada för möjligheten att kunna sända det här initiativet från Svenska Musikfonden och tillgängliggöra det för hela svenska folket, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Musikgalan direktsänds i TV4 ‪lördagen den 30 januari mellan ‪20:00 – 22:00.

Foto: TV4