GALA magasin
You Are Reading
Snart släpps den internationellt hyllade relationsthrillern ”Fruarna”
0
Boktips

Snart släpps den internationellt hyllade relationsthrillern ”Fruarna”

Tarryn Fisher

Fruarna är en mörk relationsthriller som hyllats internationellt och legat stadigt på New York Times och USA Todays bästsäljarlistor. Den amerikanska författaren Tarryn Fisher har kallats för ”en författare att hålla ögonen på!” av Booklist.

Fruarna är nagelbitande psykologisk spänning som bland annat kallats ”en fängslande berättelse om självhat, hämnd och förnekelse som kommer att hålla läsaren vaken halva natten med lampan tänd och alla skärmar avstängda” (BookTrib) och ”nästan sjukligt tillfredställande” (Booklist).

Om boken:

Tänk dig att din man har två andra fruar.

Du har aldrig träffat dem. Ingen av er känner de andra, och på grund av ert ovanliga arrangemang får du bara träffa din man en gång i veckan. Men du älskar honom så mycket att det inte spelar någon roll. Det är i alla fall vad du intalar dig själv.

Men en dag hittar du ett läkarkvitto för en kvinna som heter Hannah – och du kan helt enkelt inte låta bli: du letar upp henne, utger dig för att vara någon annan och blir hennes vän. Hannah har ingen aning om vem du är. Och när hon börjar dyka upp med märkliga blåmärken inser du att hon blir slagen av sin man. Din man.

Vem är han egentligen, och vem är den mystiska tredje frun? Frågan är om du är beredd att riskera ditt liv för att få veta sanningen.

Recensionsdag: 21 januari, 2021

Foto: Harper Collins