GALA magasin
You Are Reading
Laga mig – ny kokbok av Lotta Lundgren 
0
Boktips

Laga mig – ny kokbok av Lotta Lundgren 

Lotta Lundgren

Laga mig är Lotta Lundgrens första illustrerade kokbok sedan den numera klassiska ”Om jag var din hemmafru”. I Laga mig är texterna längre, bilderna fler och maten har fått sällskap av ett omfattande kapitel om vin. Men de enkla recepten får fortfarande en vardag att smaka som en lördag.

”Jag har försökt sluta skriva kokböcker men det går tydligen inte. Planen var att Laga mig  skulle bli mörkare och tråkigare än mina tidigare böcker. Det gick också sådär.” säger Lotta Lundgren.

Laga mig innehåller totalt 41 recept och 14 viner. Pelle Bergström har fotograferat bokens matbilder och stilleben, konstnären Denise Grünstein har skapat bokens porträttbilder.

Lotta Lundgren har tidigare givit ut de prisbelönta och mycket uppmärksammade kokböckerna Om jag var din hemmafru (Norstedts, 2011) och Tio lektioner i matlagning (Wahlström & Widstrand 2013). Laga mig utkommer 13 november på Albert Bonniers Förlag