GALA magasin
You Are Reading
Om kloning vore en möjlighet!?
0
Blogg - Therése Neaimé

Om kloning vore en möjlighet!?

Om kloning vore en möjlighet!?

I morse var en utav dessa tillfällen då jag, som så många gånger tidigare önskade att jag hade kunnat klona mig själv. Helst i fyra lika delar med lika mycket närvaro i varje del.

Sommarlov. Denna så hett efterlängtade tid. En återkommande aktivitet under dessa vackra sommarmånader har de senaste tre åren varit just barnens fotbolls läger. Ett fantastiskt tillfälle för både aktivitet och kompishäng för mina äldsta på 8 och 11 år. I en perfekt värld hade dessa två läger naturligtvis hållits på samma idrottsplats. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och varför göra det enkelt. När jag på söndagen gick över veckans planering lite snabbt insåg jag snart att Lucas läger hölls på Östermalms IP medans Nikkis gäng kampande på Bellevue IP (Sveaplan). Och kanske hade det varit fullt möjligt, med lite framförhållning, att få dit dem båda i tid om bara inte Lennox, minstingen på 2 år, haft introduktion på hans nya förskoleavdelning vid exakt samma tid. Kl. 9. Skall också tilläggas att mitt jobb för dagen också hade en starttid på kl. 9.

Säkert finns det en miljon lösningar på ett liknande vardags ”problem”. Och visst hade barnen säkert kunnat åka buss själva en bit etc men… och det är här kärnan av det jag vill säga kommer in. Jag vill ju så väldigt gärna vara med!!! Även om jag som ensamstående mamma och i detta fall blir tvungen att på riktigt klona mig själv. Inte alltid lätt att räcka till.

Tänker det är här den kommer in. Just ”Konsten att leva”.

Att påminna oss själva om vad som verkligen betyder något. Där framme vid slutet. Att lära oss känna igen det där vi kommer att ångra eller inte den där dagen när barnen kanske hellre leker med sina vänner än har sin mamma i släptåg.

Att det alltid är värt att gå den där extra milen. Att försöka vila i att vi kanske inte alltid hittar den bästa lösningen men att det alltid kommer att vara värt det när vi stannar upp och slutar ”springa”. Så vi inte missar det viktigaste. Nämligen livet! Och framför allt. Att hitta en närvaro i allt vi gör! För vad är det annars för mening med att ödsla vår tid på det?

Så, hur gick det då i morse? Jo rå så att. Lösningen blev en kommunal rundtur runt vårt älskade Vasastan. Tidig avgång för lämning av först Lucas, sedan Nikki och sist (och också minst) en kort introduktion av Lennox avdelning innan rusning (I know, inte helt optimalt) till mitt eget jobb med bara 15 minuters försening. Var det värt det? JA! På alla tänkbara sätt. Jag tänker att det är så lätt att också i vårt yrke känna att det är så mycket vi måste hinna. Hålla oss upp to date etc. men spelar det egentligen någon roll om 100 år?

Idag känner jag mig lite trött. (Va??? Jag trött? No way!) 😂 Men… nöjd! Tacksam. I eftermiddag lovar jag att hämta tidigare än vanligt. Att ta mig tid. Sitta där vid sidan av fotbollsplanen och ta in varje sekund av både Nikki och Lucas träning. Jag lovar att lägga mobilen åt sidan. Känna närvaro. Och när Nikki, sin vana trogen, frågar – Du tittar väll mamma!? Då kan jag med gott samvete säga att jag denna gång gör precis det! Jag tittar med hela min själ. Jag kollar in varje rörelse. Tar in varje steg. Reflekterar ännu en gång över hur mycket Nikki påminner mig om mig själv som liten. Jag minns också hur viktigt det var att bli sedd! Tänker att det gör hela skillnaden för vilket barn som helst.
Idag tittar jag! Med allt mitt fokus! Inser ännu en gång att det är en konst att leva! ❤️

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."