GALA magasin
You Are Reading
Vill stoppa tiden…
0
Blogg - Therése Neaimé

Vill stoppa tiden…

Vill stoppa tiden! Här och nu! Tacksam för så oändligt mycket!

Idag gör vi inget! Och samtidigt det viktigaste. Vi tittar på snöflingorna som faller utanför våra fönster. Vi äter choklad och bygger julklappspussel. Jag tar in doften av min lillbebis. Nästan tre veckor idag. Äter och sover. Nöjd och harmonisk. Vår ängel. Fortfarande smått overkligt. Att hon finns.

Kramar min näst minsta Lennox länge och talar om för honom hur fin storebror han är.
– Du är bäst mamma! blir svaret. Älskade unge.

Nikki och Lucas (mina äldsta två) hos olika vänner i Vaxholm och utanför Norrtälje. Glada och nöjda. Saknar dem. Bara två nätter. Det fixar jag. Kanske. (Skojar.) 😊 Reflekterar dock över hur väldigt glad jag är över att de är så omtyckta och har många vänner. Inte att ta för givet i de begynnande tonåren och i en hårdare värld.

Mycket reflektion så här på årets andra dag. Inget att vara ledsen över. Inte alltid varit så men vi har kommit långt. Känner i nuet bara en tacksamhet för allt vi skapat och har. Bara en sådan sak.

Framtiden känns spännande. 2023 ett år med väldigt många frön satta. Planen för början av 2024 delvis lagd. En frukt av förra årets flitighet. Den där tacksamheten igen.

Att bara vara. Istället för att rusa på. Så viktigt. Inte helt lätt. Reflekterar ännu en gång över vilken resa vi gjort! Lätt att glömma när man väl är i mål. Ju osannolikare resa ju större tacksamhet. Vi gjorde det. Livet för kort för att inte satsa allt! För det vi tror på!
Fyra änglar!! Mina allt!! Inte utan er!

Vill stoppa tiden! Denna vecka gör vi precis det!

Kärlek Tess ❤️

#stoppatiden #bebis #jullov #familj #tacksamhet

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."