GALA magasin
You Are Reading
Sissela Kyle och Parisa Amiri leder Kristallen 2021
0
Nöje

Sissela Kyle och Parisa Amiri leder Kristallen 2021

Kristallen

Underbara Sissela Kyle och Parisa Amiri bildar programledarduo när Kristallen sänder direkt från Cirkus i Stockholm fredagen 27 augusti 2021.

– Det görs mycket bra TV i Sverige nu och därför känns det extra roligt att vara med och leda denna spännande gala tillsammans med supersmarta, snabba och skojiga Parisa! Nu håller vi tummarna för att pandemin taggar ner så att vi kan sända från ett Cirkus med glittrig och glad publik, säger Sissela Kyle. Sissela Kyle är skådespelare och komiker med stor erfarenhet av att leda galor. Sissela har lett Guldbaggegalan i SVT hela tre gånger.

– I bästa tänkbara sällskap, med omöjligt roliga och skarpa Sissela, bjuder vi in till fest för att hylla svensk tv! Efter rekordåret av imponerande program och dramasuccéer känns det stort att kunna samla älskade favoriter under samma tak på Cirkus igen. Det blir åka av, säger programledare Parisa Amiri. Parisa Amiri är programledare och journalist som synts i SVT-program som ”Kobra”, ”Edit” och aktuella ”Kvartssamtalet”.

Kristallen-galan kommer att direktsändas den 27 augusti från Cirkus i Stockholm där arrangörerna hoppas kunna bjuda in en liten publik till skillnad från förra året. Givetvis utifrån de restriktioner som då råder.

– Det känns fantastisk att planera för en direktsänd gala inför publik från Cirkus igen. Vi kommer följa lättnaderna i restriktionerna och siktar på att ha 300 personer i salongen, men har naturligtvis alternativa nödplaner om smittläget åter skulle förvärras. Vi längtar efter att åter få prisa och hylla årets bästa TV på ett underhållande, festligt och värdigt vis, säger Kristallens chef Peter Nyrén.

Kristallen-galan sänds växelvis vartannat år av SVT och TV4. I år det SVT:s tur.

– Aldrig har svensk tv haft en viktigare roll som under det senaste året präglat av pandemin. Behovet av trovärdig information och journalistik har varit central men jag tror även svenska folket genuint har upplevt hur viktigt högkvalitativt drama och underhållning är för att få en stunds avkoppling från den kris vi alla befunnit oss i. Kristallen hyllar detta fantastiska tv-år, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. TV-priset Kristallen delas i år ut för sjuttonde året.

21 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 21 olika kategorierna utses 16 pristagare ut av jury och fyra av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris.

SVT1 fredag 27 augusti kl. 20.00: Kristallen

Foto: Karl Nordlund/SVT