GALA magasin
You Are Reading
Sorgen över en fyrbent liten vän…
0
Blogg - Therése Neaimé

Sorgen över en fyrbent liten vän…

  1. ARMANI!! ❤️❤️❤️

Tagit mig nästan två månader att kunna skriva detta inlägg. För att jag bryter ihop varje gång jag gör ett försök. För att jag saknar dig så oändligt mycket min lilla vita prins! För att det fattas någon väldigt speciell! Du var så mycket mer än hund vår vackra Armani! Du var också världens bästa vän. Så oerhört trofast, lojal, klok och beskyddande! Du hade en oerhört integritet och få var de som faktiskt fick komma dig nära! Du beskyddade oss i vårt och torrt och du var ledaren i vår flock! Du var den som alltid ville vara nära och blev svartis om någon annan tog din så självklara plats! Vi delade kudde du och jag under så många nätter. Att få ligga ”huvud mot rumpa” med dig ingav lugn och trygghet. När barnen var nyfödda vaktade du dem med ditt liv. Vart och ett av de tre. Du var samtidigt lite rädd för andra barn. Du tyckte de var lite oberäkneliga eftersom du blivit skrämd av just ett barn som valp. Glömde du aldrig. Du var med i en film och bilderna på dig är många många.
Du var en stjärna!! ❤️❤️❤️

Du blev hela 18 år och 2 månader. Ibland vågade jag på riktigt inte uttala din ålder högt i rädsla att om jag gjorde just det skulle han däruppe komma på hur gammal du faktiskt var och ta dig ifrån oss. 18 år!!! Jag vet att vi fick ha dig hos oss på övertid och för det är jag evigt tacksam! Men ändå… gick du alldeles för tidigt! 18 år… en lång tid. Så självklar. Alltid där! Och plötsligt inte. Du blev lös i magen som många gånger förr, helt naturligt, men denna gång klarade inte din kropp att ta hand om det. Vi höll din tass när du somnade. Jag bröt ihop, på riktigt.

Min dotter Nikki sa; – Mamma, du klarar inte döden så bra! Det kanske inte är så bra att ha hund då!
Denna kloka lilla flicka!!

Du har så rätt Nikki. Mamma klarar inte döden alls bra. Det kommer jag nog aldrig att göra! Förstår mig inte alls på detta helt onödiga i livet. Ja jag vet att det är knäppt men ändå. Men… jo det är ändå värt det mitt barn. För vi fick så oerhört mycket kärlek från just vår hund. Han lätde oss så mycket klokskap. Som tex att det aldrig är värt att vänta med att ge sin kärlek utan att det alltid  är bättre att ödsla med den, utan att vänta sig något tillbaka, här och nu! Något han var världsmästare på vår lilla hund. Vår vackra och oerhört älskade Armani!

Tack till alla som älskat honom som vi! Vet att det var många!

Jag vet att mitt ”varumärke” ofta gestaltar sig i en oerhört positivitet till livet. Det är liksom jag. Men i detta fallet stämmer det inte riktigt. Döden finner jag inte så mycket bra med! Tyvärr.

Den 13 maj, på självaste Krist himmelfärdsdagen, när annars!? tog du din färd upp till hundhimmelen. Vet att du kämpade in i det sista för ett sista farväl och nos mot näsa pratade vi en sista gång. ”Duktig hund” viskade jag i ditt öra. Som så många gånger förr. Och bröt ihop.
Nej, jag klarar inte döden och ett adjö så bra! Så är det.

Om det finns något ända bra med det som skett så skulle det vara att din bror Boss (vår svarta lilla fara) får än mer kärlek nu när han är ensam kvar. Smått förvirrad letar han fortfarande efter dig varje dag. Med sin också imponerande ålder på 16,5 år har han ju inte spenderat en dag i sitt liv utan just dig vid sin sida. Jag bär med mig Boss överallt, typ. Kan inte hjälpa det. Han åker cykelkorg och är med i studio och på föreläsningar när det tillåts. Jag vaktar hans andetag och blir utom mig om han inte äter. Det är som det är. Kommer inte att klara hans bortgång en dag speciellt bra heller! Gode gud låt det dröja!

När vi älskar, på riktigt, så hänger vi ut våra hjärtan. Vi blir plötsligt sårbara på ett helt annat sätt. Det kan göra så ont. Men tänk också på hur mycket vi får tillbaka i form av just kärlek när vi vågar göra detta.

Tack Armani för 18 år tillsammans! Tack för att du var just vår hund!

Ditt smycke har kommit! Ett asksmycke. En vit pärla gjord av dig! Jag ska hämta den så fort jag förmår. Och sedan ha dig med mig resten av livet ändå! Bara på ett annat sätt. En vit pärla till minnet av dig. Vit som du. Vit som en ängel!

Vila i frid lilla ängel! Vi älskar dig! Tårarna trillar för dig ännu en gång. Tack för att du gav mig styrkan att sätta detta i skrift. Gillar det inte som du vet eftersom det blir så verkligt då. Att du inte finns här på jorden mer.

//Din flock!

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."