GALA magasin
You Are Reading
Nyinvigning Swing by Golfbaren!
0
Blogg - Therése Neaimé

Nyinvigning Swing by Golfbaren!

Foto av Karin Törnblom

Det är något visst med att få klä sig i färg, säga hejdå till barn och barnvakt för att ge sig ut i vimlet en helt vanlig tisdag kväll.

Efter att ha varit stängt en längre tid öppnade Swing by Golfbaren äntligen sina dörrar igen för att återigen fylla lokalerna med gäster, mat och minigolfupplevelse på Surbrunnsgatan 46 i Stockholm. Det är något brilliant över iden att faktiskt mixa just lek och mat i ett. För vem har väll inte upplevt kaoset efter att man försökt ta med sig hela familjen på restaurang och där barnen efter en stund försökt ”riva” stället. Golfbaren bjuder på en helt annan upplevelse. Måste erkänna att det är en brilliant idé att barnen, efter avslutat måltid,  kan ta en golfrunda istället medans du själv fortsätter avnjuta din mat i lugn och ro. Tänker att det faktiskt är ett rätt optimalt påhitt och att det även kan vara ett fantastiskt koncept vid vilket date eller vilket affärsmöte som helst.

Under kvällen bjöds det på friterad matjessill, lax tataki, samt smörstekt med vitvinssås, forellrom, fläderkapris och kål slungad i jungfruolja, samt friterade potatis- och kräftkroketter. En magisk meny som i det närmaste smälte i munnen. Tack!

Invigningen annordnades via Alexander Erwik, Erwik communications. Allt efter kostens alla regler där man släppte in endast 25 gäster åt gången och med fyra olika time slots. Kvällen bjöd på många skratt och galna upptåg och visst vore det väll en underdrift att säga att man saknat att omge sig med både vänner och vimmel i dessa tider.

Så om ni har en lucka i kalendern och vill hitta på något lite annorlunda kan jag varm rekommendera denna fina pärla närbelägen mitt i Vasastan.

Min och mitt sällskap, Maria Kesslings outfits för kvällen var skapade av fantastiska designern Maxjenny.

Utvalt foto av fotograf Karin Törnblom.

swing

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."