GALA magasin
You Are Reading
Tacksamhet!
0
Blogg - Therése Neaimé

Tacksamhet!

Att få känna de där små knubbiga armarna runt min hals varje morgon! Den där blöta lilla pussen på min kind. Ja han är väldigt ”pussig” just nu den minsta på snart 3. Även om det sliter i hjärtat hur han, just nu, klamrar sig fast vid mig vid varje förskolelämning så skulle jag inte byta ut det för en sekund! Att jag faktiskt har ett litet barn att lämna och hämta just där. Den tredje i ordningen!

Att ifrån en utkiksplats i vardagsrummet ta del av dotterns procedur när hon gör sig fin inför dagens skolfoto fotografering. 3B!! Redan. Så stor! Dagen till ära blir det mussepigg T-shirt och svart volangkjol! Så vacker min lilla tjej. Att få vara en del när äldsta sonen på 11 räcker fram ett paket med ett halsband han köpt till sin syster på födelsedagen. Ett rött hjärta. Tårarna trillar lite. För att jag får vara en del. För att jag om och om igen vill stoppa tiden!! Eller fylla på med fler små… haha. Ska inte. Men lever och andas för dessa småbarnsår.

Så tacksam att jag faktiskt fick bli mamma på lite äldre dagar. Eftersom det i mitt fall gör att jag kan njuta av det… på riktigt. Även om jag har en hel del på schemat så kommer de små alltid först. Och eftersom jag får göra det jag älskar mest till yrket kan jag göra just detta, fokusera på att också vara mamma. Jag lyckas självklart inte alltid räcka till men jag är alltid närvarande och min tacksamhet alltid lika oförändrad.
Jag tänker att livet blir vad vi gör det till i mångt och mycket. Att inställningen spelar roll även i blåsväder.

Jag fick mitt 3:e lilla hjärta vid 48!!!! ❤️

Kan jag så kan ni! Alltså nå er dröm! Vad det än må vara!!

Bjuder på en osminkad / efter sommaren bild.

Kärlek ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."