GALA magasin
You Are Reading
Att följa sitt hjärta.
0
Blogg - Therése Neaimé

Att följa sitt hjärta.

I kväll ställer jag mig på scen igen som föreläsare och host för mitt eget seminar i samarbete med Olga Kliniken. Kan inte riktigt uttrycka min tacksamhet och glädje över att om och om igen få göra det jag älskar mest. Att förhoppningsvis inspirera fler att våga gå sin egen väg här i livet. Vad är det annars för mening om vi inte väljer den väg som ligger oss varmast om hjärtat? För vem lever du ditt liv? Jag tänker att det är så väldigt lätt att låta sig tryckas ned av andras åsikter. Något som jag kommer i kontakt med flera gånger i veckan då jag som konsult lyssnar under mina många ”one to one” talks. Gör mig alltid så ont i hjärtat. Att så många låter livet bestämma åt dem. Att så många sätter sig i baksätet och tittar på medans livet ”händer”. Vilket är helt ok om man är lycklig med det men inte optimalt om man egentligen har dröm om att åka till en helt annan destination.

Ett exempel i utdrag: (utan några nämnda namn så klart)

– Min man lämnade mig genom ett meddelande på telefon efter ett förhållande på 5 år där han även blivit som en extra pappa till mitt 7-åriga barn. Har inte hört ifrån honom sedan dess. Min dröm har under många år varit att skaffa ett barn till innan jag blir för gammal. Jag är 45. Tycker du att jag ska köra själv? Jag är rädd att jag kommer att ångra mig annars. Samtidigt vill jag hålla en dörr öppen för mitt ex. Tänk om han möjligen kommer tillbaka.

I min värld är svaret enkelt. Sett utifrån. Även om dessa beslut självklart aldrig är lätta att ta när man är mitt i det hela. Men ändå är svaret så självklart. Jag frågar igen den fråga som jag ställt så ofta under mina samtal eller föreläsningar och säkert kommer att fortsätta ställa.  – Vill du bli gammal och INTE ha det där andra barnet? Vill du behöva ångra saker i ditt liv för att någon annan hindrade dig eller helt enkelt för att du inte vågade följa ditt hjärta?

Svaret på denna fråga är nästan alltid ett tveklöst NEJ!

Det är här min uppgift kommer in i form av att  påminna, lyfta, försöka stärka självförtroendet, förhoppningsvis med bitar ur min egen resa och samtidigt lyssna. Ikväll gör jag det igen. Står där på den där scenen. Med hela min själ. För det jag brinner för. Med möjligheten att få inspirera i lite större skala kommer ett ansvar. Att gå in i det till 100 % och med hela sitt hjärta. I kväll kör jag en ny version på min egen ”Från dröm till verklighet” på en utav de vackraste adresserna jag vet. Strandvägen 7A. Bara en sådan sak. Allt Corona vänligt och efter konstens alla regler i en väldigt stor lokal. Det fysiska mötet ändå. Inte mycket som slår det.

TACK!!

Och om du precis i denna stund brottas med det där svåra beslutet att satsa eller ej, vet då att du inte är ensam och att saker faktiskt har en förmåga att lösa sig om bara DU tror på det av hela ditt hjärta! Nothing to lose and all to win! Hoppa! ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."