GALA magasin
You Are Reading
Mello 2022: Anders Bagge och hans konkurrenter i deltävling 3
0
Nöje

Mello 2022: Anders Bagge och hans konkurrenter i deltävling 3

Anders Bagge

På lördag är det dag för deltävling nummer tre i Melodifestivalen 2022. I detta startfält ser vi såväl veteraner som nykomlingar. Här får du veta mer om de tävlande…

Cazzi Opeia Låtskrivare: Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker är en svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som vid tidig ålder började skriva egen musik. Hon har blivit en av de mest efterfrågade låtskrivarna inom K-pop vilket har resulterat i många förstaplaceringar på Billboard-listorna och samarbeten med superstjärnor som BTS, Red Velvet, NCT 127 och Enhypen. Som låtskrivare har Cazzi Opeia sålt mer än 20 miljoner fysiska album, strömmats över 4 miljarder gånger och har mer än 1,5 miljarder visningar på YouTube. Cazzi Opeia vann priset för Årets Internationella Framgång 2021 vid Musikförläggarnas prisgala samt, tillsammans med Ellen Berg i låtskrivarduon Sunshine, tilldelats den svenska regeringens hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering. Foto: Julia Dansarie / EKKO Music Rights Europe.
Lancelot Låtskrivare: Lancelot Hedman, Niklas Carson Mattsson Lancelot Hedman Graaf har sedan 2019 mestadels varit aktiv i dance pop-duon Lance & Linton, och har under 2020 och 2021 utvecklat sitt eget sound och utforska sin egen röst. Lancelots låtar är musik från hjärtat, självupplevda texter om ett liv med höga toppar och djupa dalar – kärlek, svek och självrannsakan. I oktober släpptes debutsingeln ”Fördärvad” som kom till när Lancelot var inskriven på ett behandlingshem, då han lever och kämpar med en beroendesjukdom. Kort därefter släpptes andra singeln ”Desdemona”. Lancelot influeras av äldre musik och artister såsom Fred Åkerström, BB King, Johnny Cash och Freddie King. Nu är det dags för debut i Melodifestivalen. Foto: Tove Flos / Universal Music.
Lisa Miskovsky. Låtskrivare: Lisa Miskovsky. David Lindgren Zacharias . Lisa Miskovsky är en av Musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar och fem Rockbjörnar och har, utöver sitt eget artisteri, haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och gjort mängder av olika musikaliska samarbeten bland annat som låtskrivare på Backstreet Boys världshit ”Shape of My Heart”. Naturen har alltid varit viktig för Lisa och hon hämtar mycket kraft från den västerbottniska myllan. Det är andra gången som Lisa Miskovsky ställer upp i Melodifestivalen. Upphovsrätt: Foto: Andreas Nilsson
Faith Kakembo. Låtskrivare: Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo Faith Kakembo, narkossköterskan från Jönköping med den otroliga rösten, upptäcktes när hon deltog i talangtävlingen P4 Nästa 2019, där hon vann sin länsfinal. Det var många som fick upp ögon och öron för sångerskan och hon uppmärksammades av juryn för sin unika röst. Så småningom presenterades Faith för hitmakaren Jörgen Elofsson som gav henne låten ”Crying Rivers” som hon tävlade med i Melodifestivalen 2020. Faith Kakembo slutade på femte plats i deltävlingen i Luleå. Upphovsrätt: Foto: Andreas Joakimsson / Warner Music,
Tribe Friday Låtskrivare: Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann Med sin hjärtskärande signaturblandning av indierock, dansant pop och emo har Tribe Friday sedan debuten fångat en hängiven publik över hela världen. De har turnerat på två kontinenter, spelats på radio och nominerats till “Årets grupp” på P3 Guld. Tribe Friday utgår från ett kollektiv och en DIY-mentalitet. Bandet består av medlemmarna Noah Deutschmann (sång och gitarr), Isak Gunnarsson (gitarr) och Robin Hanberger Pérez (bas). Tre självidentifierade emo-losers från tre olika svenska småstäder som delar drömmen om att bli världens största band. Hösten har tillbringats på turnéer i Tyskland och Sverige, samtidigt som de färdigställer de sista bitarna av debutalbumet.
Mello deltävling 3
Anders Bagge Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son Det är nog få i Sverige som inte vet vem Anders Bagge är. Med sitt vänliga leende och sin sympatiska framtoning har han nått fram till tv-publiken och är idag en av Sveriges mest folkkära profiler. Anders har brunnit för musik sedan barnsben och hängde ofta med sin pappa i musikstudion. Under sina år i skolan var Anders med i flera band och i slutet av 1990-talet startade han ett produktionsbolag som rönt stora internationella framgångar. Anders har jobbat med världsartister som Jennifer Lopez, Madonna, Celine Dion, Janet Jackson, Santana och Enrique Iglesias. Nu väntar den stora utmaningen att själv inta scenen och vara artist på egen hand, inte bedöma och coacha andra. Upphovsrätt: Foto: Marcus Järvinen.
Linda Bengtzing Linda Bengtzing har levererat mängder av hits både på och utanför Melodifestivalscenen. Tio år gammal gav hon ut sin första kassett med egna låtar och samma år segrade hon i Bert Karlssons artisttävling på Skara Sommarland, vilket ledde till det första skivkontraktet. För den breda allmänheten slog hon igenom i Melodifestivalen 2005 med “Alla flickor” som tog henne till final. Även på de följande två försöken blev det finalplatser med ”Jag ljuger så bra” (2006) och ”Hur svårt kan det va?” (2008). Sist vi såg Linda Bengtzing i Mello var 2020, då hon framförde “Alla mina sorger”. Linda har medverkat i en rad tv-sammanhang och för sin roll som Mimi Marquez i musikalen Rent nominerades hon till en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll 2007. Hon kan även stoltsera med en Grammis-nominering för debutalbumet Ingenting att förlora (2005). Foto: Daniel Jelldeus.