GALA magasin
You Are Reading
Dags för Idol 2021 – här är alla nyheter!
0
Nöje

Dags för Idol 2021 – här är alla nyheter!

Idol

Det blir ett nytt Idol som har premiär den 23 augusti på TV4 och TV4 Play. Förutom alla nya tävlingsmoment ansluter en ny jurymedlem och en ny programledare till en Idolsäsong som blir unik. Från LA ansluter skivbolagsstjärnan Katia Mosally som tar plats vid jurybordet tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund och Anis Don Demina kommer att stå vid Pär Lärnströms sida och leda fredagsfinalerna.

– Ännu en Idol-säsong ska nu sjösättas och även om det för min del är 10:e året som jag leder programmet så är svaret på årliga frågan: ”Är det fortfarande roligt?” detsamma. Det är roligare än någonsin. För nyckeln med Idol är att ingen säsong är den andra lik. Historierna som deltagarna berättar och resan de gör under året är unika. Det här året har vi dessutom fått tillskott i Idol-familjen av grymma Katia Mosally i juryn och vid min sida har jag Anis Don Demina. Mycket är precis som det brukar, men inget är som vanligt. Så även om nog alla svenskar någon gång har sett Idol, så har de INTE sett Idol 2021, säger Pär Lernström.

Pär Lernström

I år kommer Anis Don Demina att leda nya momentet ”Idolraketen” som startar i samband med premiären. Totalt blir det fyra avsnitt av Idolraketen som kommer att sändas en gång i veckan på TV4 Play. På premiärkvällen kommer de med musikdrömmar alltså kunna skicka in en digital audition till Idol och få en chans att komma med i årets program. En annan nyhet är ett nytt moment där deltagarna utmanas innan de ger sig in i kvalveckan. Den nya utmaningen sänds den 16 september på TV4 och TV4.
Läs mer här

Årets audition har genomförts digitalt och därefter har utvalda fått träffa Idoljuryn. Auditionprogrammen är uppdelade så att tittarna får följa de sökandes Idolresa region för region. Först ut är Göteborg, därefter Stockholm, Malmö och Umeå.

Idol sänds såhär:

Göteborg
Måndag 23 aug
Tisdag 24 aug
Onsdag 25 aug

Stockholm
Måndag 30 aug
Tisdag 31 aug
Onsdag 1 sep

Malmö
Måndag 6 sep
Tisdag 7 sep
Torsdag 9 sep

Umeå
Måndag 13 sep
Tisdag 14 sep
Onsdag 15 sep
Torsdag 16 sep (Idol Live Gig)

Därefter drar kvalveckan igång och under kvalfinalen den 24 september kommer årets fredagsfinalister röstas fram. Första live fredagsfinalen drar igång 1 oktober och fortsätter därefter varje fredag fram till finaldagen den 10 december.

Idol har säsongspremiär måndagen den 23 augusti på TV4 och TV4 Play

Foto: Magnus Ragnvid/TV4