GALA magasin
You Are Reading
Livets många nyanser!
0
Blogg - Therése Neaimé

Livets många nyanser!

Man måste älska livets många nyanser. Och hur kunde tisdagens aktiviteter varit hämtade från två mer olika världar?

Fick ett email från Hollywood Music in Media Awards med anledning av den stundande nomineringen i Hollywood för bästa dance låt med vår ”Dance Love”.

”Dear Nominee in the 2020 HMMA Music Genre Categories. We need your acceptance video / thank you speech ready to include in the show IF you happen to win your category!”

Yay! Ja men kul ju!! Klart jag måste spela in en sådan. Kanske bra karma, tänkte jag. Och vad kunde väll vara ett bättre valt tillfälle att få detta gjort än när jag ändå var hemma och vabbade en snorig liten 2-åring?

Följaktligen klädde jag upp mig efter att ha övat in några lämpliga ”tack” meningar. Fånigt? Kanske men vad gör man inte för konsten? Försökte därefter hitta det bästa ljuset för inspelning i vårt vardagsrum för att sedan teleportera mig till Hollywood. 🤣 – I’m so honored…
Samtidigt som jag försöker filma drar och rycker en liten kille mig frenetiskt i byxbenet. Med snoret rinnande och med blöjan lite på halvstång vill han ha min uppmärksamhet.
– Kan du taaaaaa honom ropar jag till min äldre son, som också är hemma från skolan just idag, samtidigt som en av minstingens leksaker flyger genom luften och missar min näsa med 1 cm. Great! Glamour på hög nivå.

Måste tillägga att när jag äntligen lyckades få till den video som jag tyckte såg skapligast ut, sedan höll på att bryta ihop när jag insåg att minstingen lyckats med konststycket att komma med i bakgrunden. Rusandes förbi med blöjan runt knäna dessutom. Fantastiskt! Funderade allvarligt, och för en kort sekund, på att ignorera att lillen var med  och skicka in videon i befintligt skick trots allt. Insåg dock snart att möjligheten finns att Hollywood inte är helt redo för detta pikanta verklighetsinslag! Suck! Inser att Hollywood och vabb inte riktigt kom överens denna gång. 🤗

Fick till min video till slut. (skam den som ger sig, ni känner ju mig) Blev skaplig.

Skulle jag då vilja ha det annorlunda på något sätt? Aldrig i livet! Måste älska kontrasten. Högt och lågt. Drömmarna möter vardagslivet. Vackert så! Tack för skratten Lennox. ❤️

Bjuder på denna ”Tess / Lennox combo” nedan. 😂

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."