GALA magasin
You Are Reading
Att stanna upp!
0
Blogg - Therése Neaimé

Att stanna upp!

Att stanna upp!

Idag på väg hem från jobb kändes det plötsligt viktigare än någonsin att bara stanna upp. Sakta ner på stegen. Att reflektera. Över allt som vi har här och nu. Att ta sig tid att vila med blicken vid vår hunds ben där han så trofast trippade på bredvid mig och vagnen som så många gånger förr. Det vackra i en 16 årings fortfarande lika entusiastiska små skutt. Den smått desperata viljan att stoppa tiden sköljde över mig ännu en gång. Att sedan efter hämtningen på dagis återigen få känna sin lille 2-årings (bara en sådan sak!!!) blöta pussar på min kind samtidigt som han slingrade sina små armar runt min hals, gjorde mig faktiskt tårögd. Av lycka. Dessa enkla små saker som så ofta går oss förbi helt obemärkta i vardagen. Men som, om de plötsligt upphörde, skulle lämna ett fruktansvärt tomrum efter sig.

Passerade sedan ”vårt” bageri på Norrtullsgatan, Liselotts. Bageriet där vi så ofta stannat till för att ”festa” till en helt vanlig vardag efter hämtning. Stående utanför skyltfönstret, vilande med blicken på de många vackra bakverken, översköljdes jag ännu en gång av vackra minnen. Reflekterade kort över hur mycket kärlek och tid det faktiskt ligger i skapandet av vart och ett av dessa delikatesser. När min blick vandrade vidare fastnade den på det fina paret på någonstans över 60 som passerade vid ett övergångsställe lite längre fram på gatan. De höll varande i handen. Berörde mitt hjärta på djupet. Så vackert. I många fall så avgörande. Kom på mig själv med ett leende när jag lyfte blicken mot de otaliga vackert pyntade balkongerna som utgör en stor del av Vasastan glans. Orden ”Vår bästa tid är nu” kunde inte ha passat in bättre.

I min sakta lunk längs den vackra Drottninggatan slogs jag ännu en gång av tanken på att vi är så väldigt många där ute, som ”slåss” om samma sak, och ändå sitter vi alla i ”samma” båt! Lite komiskt om man väljer att se det så. Min slutsats när jag stannar upp ovanför trappan, som leder ner till Observatorielundens parklek, och får syn på min älskade dotters breda leende, blir följande; precis här och nu behöver jag inget annat. Eller snarare, OM jag har för mycket annat, och ständigt fortsätter springa, så kommer jag kanske att missa det allra viktigaste. Livet!! Här och nu! Och alla dess små underverk!

Tack återigen till världens bästa team Peter Englund Epic Productions, Karin Törnblom och Sandy Alhali för ännu en bild full av just PLAY! TACK! Kärlek ❤️

Styling / Design: Peter Englund Epic Productions

Foto: Karin Törnblom

Mua: Sandy Alhali

#nofilter #artist #photo #style #play #stannaupp

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."