Är du redo att fira Nutella älskarens dag idag den 5 februari? Här får du ett recept på en supersnabb Nutella kladdkaka. Hoppas att du har en burk Nutella i skafferiet och hinner att baka kakan till fikat! Imrovisera med resten av ingredienserna, t ex byt ut salta jordnötter mot hassel- eller vanötter eller använd en sort choklad till glasyren. Det blir också mycket gott!
Nutella kladdkaka med chokladglasyr och salta rostade nötter
150 g smör
1 dl nutella
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
Glasyr
1 1/2 msk smör
1 dl vispgrädde
100 g hackad mörkchoklad
50 g hackad ljuschoklad
Garnering
1 dl salta rostade jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, men bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och ta av värmen. Klicka i nutella och låt den smälta under omrörning. Vispa i sockret. Rör sist ner mjölet och kakao. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kalna.
Glasyr. Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i de båda chokladsorterna till en slät glasyr, låt den kallna och bre den över kladdkakan. Strö över nötterna. Låt stå och stelna 1-2 timmar.