GALA magasin
You Are Reading
Foot of Africa firar 20 år – lanserar nyhet på box
0
Mat & dryck

Foot of Africa firar 20 år – lanserar nyhet på box

Foot of Africa firar 20 år och lanserar nu en Chardonnay på box. Foot of Africa är för många ett välkänt sydafrikanskt vin som etablerat sig som en favorit bland svenskar. Nu firar vinet 20 år på marknaden och utökar sitt sortiment med nyheten, Foot of Africa Chardonnay. Ett vitt vin med en fruktig och elegant smakupplevelse som är ett måste för alla som söker det perfekta vinet att njuta av till våren och sommarens festliga rätter av fisk och skaldjur.

Sydafrika är en av världens mest spännande vinregioner med en djupt rotad vintradition som sträcker sig över 350 år tillbaka. Landet betraktas som en av de mest klassiska vinproducenterna utanför Europa. Med ett klimat och kvalitetsråvaror av världsklass har Sydafrika etablerat sig som en ledande producent av skickligt framställda viner, särskilt när det gäller Chardonnay.

Foot of Africa Chardonnay hämtar sin karaktär från vingårdarna i Western Cape, Sydafrika, där det varma klimatet kring Kapstaden ger vinet dess unika smakprofil. Resultatet är en fruktig chardonnay med en mjuk, fyllig och smörig smak som ackompanjeras med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell. Vinet serveras med fördel vid 10–13 grader till grillade laxspett, halloumisallad, scampipasta med citron eller brieost med fikonmarmelad.

Foot of Africa Chardonnay

Art.nr: 72318

Druvsorter: 100% chardonnay

Pris: 179 kr

Alkohol: 13,5%

Vol: 2000 ml

Producent: Kleine Zalze

Land: Sydafrika

Importör: Morningstar Brands