GALA magasin
You Are Reading

GALA Kidz testar Grönans favoriter – häng med!

0
GALA kidz

GALA Kidz testar Grönans favoriter – häng med!

Gala kids grönan

GALA Kidz har besökt Gröna Lund och testat nöjesfältets populäraste attraktioner. Tjejernas favorit var berg- och o-dalbanan Monster. Läs mer om den kommande säsongen på tivolit och häng med på en av åkturerna! 


GALA Kidz
GALAs testpanel – Wilma, Felicia, Linnéa och Aliyah.

GALA magasin besökte Gröna Lund bara dagar innan säsongspremiären som äger rum söndagen den 24 april. Med oss hade vi GALA Kidz testpanel som bestod av 12-åringarna Wilma, Felicia, Linnéa och Aliyah som hade den stora glädjen att teståka flera av Gröna Lunds populäraste attraktioner – tjejernas topplista hittar du längre ned på sidan.

GALA Kidz träffade även Tiktokaren Emil Henrohn på Grönan.

GrönanGala kidz Gröna Lund

Grönans ledning berättade för oss om årets nyhet bland 5-kampspelen, man presenterade även konsertprogrammet och lät oss provåka några av Grönans mest älskade attraktioner som Jetline, Katapulten och mäktiga berg- och dalbanan Monster – King of Roller Coasters. Läs om den senare längre ned på sidan.

Monster, Gröna Lund
Testpanelen redo att åka Monster.

Efter två års tystnad är konserterna äntligen tillbaka med över 50 konserter med flera internationella artister och stora svenska stjärnor på Grönan-scenerna. Man presenterade även årets 5-kampsnyhet – Padel Game. Padeltrenden har spridit sig ända in på tivolit och i samarbete med tidigare tennisstjärnan Robin Söderlings RS Padel har man tagit fram ett helt nytt 5-kampsspel i padelanda. Även Robin var på plats denna dag.

Robin Söderling

Tjejerna fick även testa glass från Giovannis Gelato vilket såklart var poppis.
Matcher i Woody-spelet hanns också med.

GALA Kids provåkte några av Grönans mest populära attraktioner i årets allra första åkturer. Här nedan är deras favoriter i nummerordning. I berg- och dalbanan Monster, hade vi en Go-Pro att tillgå så ni kan även hänga med tjejerna på en av turerna klick på länken nedan.

  1. Monster – King of Roller Coasters – en inverterad berg- och dalbana som kastar dig från 34 meters höjd rakt ner mot vattnet i 90 kilometer i timmen (längdgräns: 140 cm).
  2. Jetline (längdgräns: 140 cm)
  3. Ikaros (längdgräns: 140 cm).
  4. Pop-Expressen (längdgräns: 140 cm).
  5. Lustiga Huset (ingen längdgräns).
  6. Kättingflygaren (längdgräns: 110 cm).
Monster Gröna Lund
GALA Kidz redo för ännu en åktur i Monster.