GALA magasin
You Are Reading
Premiärfeber för ”Gaslit” med Julia Roberts & Sean Penn
0
Film & TV

Premiärfeber för ”Gaslit” med Julia Roberts & Sean Penn

Julia Roberts, Sean Penn

Serien har blivit omtalad i månader. I morgon är det premiär för ”Gaslit” på Viaplay – med inga mindre än Julia Roberts och Sean Penn i huvudrollerna. Serien handlar om den tidigare oberättade historien bakom Watergate-skandalen.

Den 24 april är det premiär för den efterlängtade serien Gaslit på Viaplay. Gaslit är en modern version av den politiska Watergate-skandalen från 1970-talet som kretsar kring tidigare oberättade historier och bortglömda karaktärer från den tiden. I huvudrollerna ser vi Julia Roberts och en nästintill oigenkännlig Sean Penn. De spelar Martha Mitchell som är en kändis från Arkansas, gift med John Mitchell som är justitieminister i president Richard Nixons ämbete. Trots sin partitillhörighet är hon den första personen som offentligt slår larm om Nixons inblandning i Watergate. Detta leder till att han tvingas avgå som president, och att Marthas privatliv skakas om. Som justitieminister och kampanjchef är Mitchell Nixons mest betrodda rådgivare och bästa vän. Nu tvingas han välja mellan kärleken och karriären.

Sean Penn

– När jag läste manus tänkte jag att vi måste få Sean Penn, har Julia Roberts sagt i intervju med Good Morning America och berättade att detta är första men absolut inte sista gången hon jobbar med Sean Penn.

Julia Roberts blev omedelbart fascinerad av rollen som Martha Mitchell.

– Det gör det ännu mer mystiskt att hon raderats i historien kring detta, säger Julia Roberts till Good Morning America.

Julia Roberts

Genom Viaplays samarbete med Starzplay kommer Gaslit att visas på Viaplay – med premiär imorgon.

– Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra användare ett ännu bredare utbud genom detta innovative samarbete som kombinerar nya Starzplay Originals med Hollywoods största namn till klassiker både inom serier och film, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Gaslit

Utöver Julia Roberts och Sean Penn finns namn som Dan Stevens (Downton Abbey), Betty Gilpin (Elementary) och Shea Whigham (Perry Mason) i rollistan.

Serien består av åtta avsnitt som kommer släppas varje söndag på Viaplay.

Serien är baserad på den första säsongen av podcasten Slow Burn och regisseras av Matt Ross (Captain Fantastic). Utöver Gaslit kommer betydligt mer innehåll till Viaplay genom samarbetet. Under året har över 40 säsonger och 60 filmer samt nya originaltitlar från Starzplay premiär på Viaplay.

Foto: NENT Group press

Upphovsrätt: Gaslit © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. & Lions Gate Television Inc. All rights reserved. Starz and related marks are the property of Starz Entertainment, LLC.