GALA magasin
You Are Reading
Från Sjöjungfrun till Prinsen i Snövit
0
GALA kidz

Från Sjöjungfrun till Prinsen i Snövit

I semifinalen av ”Masked Singer Sverige” avslöjades det att den gömt sig bakom masken på den vackra Sjöjungfrun var artisten YOHIO. I höst kan du se honom spela prinsen i ”Snövit the Musical”.

Sjöjungfrun

Efter några år i Japan är alltså artisten YOHIO nu tillbaka i Sverige. Inte bara för att imponera publiken – och juryn – i ”Masked Singer” utan även för att – återigen spela rollen som den mytomspunna prinsen i Dröse & Norbergs humoristiska musikalsaga Snövit på Göta Lejon i Stockholm – följt av en Sverigeturné.
– Att sjunga och skådespela samtidigt är ju en väldigt rolig kombination. Har verkligen längtat tillbaka till scenen och att få underhålla igen, säger YOHIO.

Hur känns det nu när du har tagit av dig masken?
– Det är skönt att slippa hålla det hemligt längre. Jag är van vid att promota saker jag skall vara med i, så det har känts lite konstigt på det sättet.

Vilket är ditt bästa minne från Masked Singer?
– Hela upplevelsen kommer att vara ett fint minne. Det var en utmaning på många sätt, vilket jag gillar. Hemlighetsmakeriet, även om det var lite jobbigt ibland, var också en kul detalj som gjorde det hela lite mer speciellt. Jag har heller aldrig uppträtt utan att någon vet vem jag är, vilket på ett sätt var en ganska skön upplevelse.

När var det som svårast att hålla sig för skratt när juryn gissade vem du kunde vara?
– Det var nog hela tiden skulle jag säga. Jag blev rätt van efter ett tag, men första avsnittet var speciellt roligt.
Jag hade inte trott att de skulle vara så övertygade om att det var en kvinna under masken. Jag har ju ändå, tycker jag åtminstone, en rätt manlig röst.

Vilken gissning blev du mest förvånad över?
– Det var nog de flesta. Men att se Måns svettas när han började tro att jag kanske kunde vara hans fru var underhållande.

Masked Singer

Hur var din reaktion när du skulle få vara Sjöjungfrun?
– Det är en väldigt vacker och välgjord kostym.

Hur har du lyckats hålla din medverkan hemlig?
– Jag är oftast för mig själv, så det var inte så jättesvårt i mitt fall faktiskt.

Har du någon gång ångrat din medverkan?
– Nej. Jag fick utmana mig själv, spela en helt ny karaktär och sjunga låtar i genrer jag aldrig uppträtt med förut.

Masked singer

Du ska snart spela Prinsen i Snövit the Musical. Vad ser du mest fram emot med den rollen?
– Eftersom jag spelat rollen tidigare känns det rätt hemma för mig. Jag vet vad han går för. Det kommer nog ta några repetitioner innan jag kommer in i rollen igen, men det skall bli roligt att få återuppväcka min inre barnslighet igen. Prinsen är ju trots allt rätt speciell i denna föreställning. Sedan älskar jag ju att vara ute på turné, så det ser jag fram emot då det var ett tag sedan.

Yohio

YOHIO

Artisten och låtskrivaren YOHIO slog igenom i Melodifestivalen 2013 när han kom tvåa med succélåten ”Heartbreak hotel” vilket också blev starten på en framgångsrik karriär. Förutom rollen som prinsen i Dröse & Norbergs Snövit the Musical har han dubbat film, haft en roll i SVTs thrillerserie Jordskott, spelat som gitarrist i bandet Seremedy och uppträtt som soloartist. 2016 lämnade YOHIO landet för att satsa fullt ut på egna musiken i Tokyo, Japan. Men i höst är han alltså äntligen tillbaka på musikalscenen som den populäre prinsen i Snövit – the Musical.
– Vi är övertygade om att Yohio kommer att bli en fantastisk prins igen. Med sin magiska röst kommer han att trollbinda musikalpubliken på samma sätt som han gjorde förra gången, säger producenten Anna Norberg som kommer att stå på samma scen i sin paradroll som den elaka Häxan och Drottningen.

Snövit the musical

Snövit the musical

”En sagoprins är jag ju förstås alltid, även utanför Snövits värld”

YOHIO OM ROLLEN SOM PRINSEN:
Hur känns det att återvända till musikalscenen?
– Det känns fantastiskt kul. Att sjunga och skådespela samtidigt är ju en väldigt rolig kombination. Har verkligen längtat tillbaka till scenen och att få underhålla igen.
Hur är din relation till sagan om Snövit?
– Snövit är ju en klassiker som alla känner till. Jag har, som många andra, såklart kopplingar till Disneys version sedan barnsben.
Detta är ju en lite annan ”take” på berättelsen, men det är det som är bra med klassiker; det går alltid att göra sin egen twist!

YOHIO
Vad fick dig att tacka ja till att göra rollen som prinsen igen?
– Förra gången, som nu är några år sedan, var en väldigt rolig och intressant upplevelse. Jag växte som underhållare genom att utforska sidor av mitt artisteri jag inte riktigt visste fanns där innan. Bjuda på sig själv lite extra. Samtidigt som vi i ensemblen hade otroligt skoj så verkade även publiken gilla det vi gjorde.
– Det är alltid en fantastisk upplevelse när något går hem. Att göra denna roll igen kommer på sätt och vis bli en utmaning eftersom det var ett tag sedan, så det kan nog komma till några nya varianter i och med att vi börjar repa igen. Ser fram emot att göra det igen, men denna gång ännu bättre från min egen sida.
Musikalrollen skiljer sig från den musik du har gjort i Japan. Blir det svårt att ställa om sig till att bli en sagoprins?
– En sagoprins är jag ju förstås alltid, även utanför Snövits värld! Skämt åsido är det klart att det blir en liten omställning. Men eftersom det är en roll jag gjort förut, och närmare hundra föreställningar för den delen, går det nog rätt snabbt att hitta tillbaka. Det ska bli intressant att se vad jag skulle kunna utveckla och framförallt göra roligare. Hur som helst kommer detta att bli otroligt roligt att få göra om, och jag hoppas att de som såg föreställningen 2016 kan komma igen med nya ögon, och de som inte hann se den då, får se den för första gången.

Yohio

Om YOHIO:
• Artistnamnet YOHIO kommer från Johio, som hans föräldrar tog från huvudpersonen i operan Tranfjädrarna.
• YOHIO är uppvuxen i Sundsvall.
• YOHIO började spela piano redan vid sex års ålder och som 11-åring gitarr.
• YOHIO var endast 16 år då han medverkade i Melodifestivalen första gången.
• YOHIO har medverkat i Melodifestivalen två gånger. Båda gångerna gick han direkt till final. I Mello 2013 slutade han på andra plats. Första plats om Svenska folket hade fått bestämma…
• YOHIO är son till Tommy Rehn, gitarrist i hårdrocksbandet Corroded.
• YOHIO är brorson till Chris Rehn som är medlem i Takida och barnbarn till Jan-Eric Rehn som var gitarrist i popbandet The Panters på 60-talet.
• ”Drömmen som blev sann” heter boken om YOHIO som kom ut 2013.
• YOHIO ger rösten till en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen ”Insidan ut” som utsågs till bästa animerade film på Oscarsgalan 2016.
• YOHIO har sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor och medverkat i de största Japanska TV-showerna.

YOHIO

Snövit the musical

SNÖVIT – THE MUSICAL
Snövit – The Musical är Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse till en modernare version med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi. Föreställningen innehåller häftig och medryckande originalmusik. Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. En fantasifull och omtumlande saga som innehåller det mesta för alla barn i åldern 3 -100 år!
Våga följa med in i sagans värld och till berömda slottet där den egensinniga drottningen för en kamp för evig skönhet och som hon ständigt förlorar mot den undersköna Snövit. Drottningen tvingar ut Snövit i den ökända mörka skogen, där hon till slut hamnar hos de berömda ”Konrads”. Får prinsen kyssa Snövit, kommer drottningen någonsin bli vacker och får sagan ett lyckligt slut?

Snövit

Snövit the musical

Mer information som turnéplan och biljetter mm hittar du här: www.drosenorberg.se

Foto: Press Dröse & Norberg, Pernilla Thelaus, TV4 press, André Lindell-Seisay och Magnus Ekström