GALA magasin
You Are Reading
Emelie Schepp nominerad till Årets svenska deckarförfattare
0
Nöje

Emelie Schepp nominerad till Årets svenska deckarförfattare

Emelie Schepp

Populära deckarförfattaren Emelie Schepp är nominerad till det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare. BookBeats pris till Årets svenska deckarförfattare delades ut första gången 2019 på Crimetime Göteborg. Priset går till den av fem nominerade deckarförfattare vars böcker har varit populärast, haft högst genomsnittsbetyg och har lyssnats klart på i högst grad av BookBeats lyssnare under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under det senaste året.

”Med tanke på hur många fantastiska deckarförfattare som finns i landet är det är det en stor ära att bara bli nominerad. Jag vill ge en stor kram till alla Bookbeats lyssnare och läsare, det är tack vare dem som jag tävlar om priset. Tack också till uppläsaren Gunilla Leining och HarperCollins,” hälsar en rörd Emelie Schepp.

Prisutdelningen sker under Crime by night den 25 september på Bokmässan.

Emelie Schepp

Om författaren:

Emelie Schepp utsågs till Årets deckarförfattare både 2016, 2017 och 2018. Hon har släppt sex böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Böckerna har tillsammans sålt i över 2,5 miljon exemplar, vunnit Storytel award i kategorin spänning två år i rad, samt blivit bästsäljare i flera länder. Sjätte boken om Jana – Nio Liv släpptes 5 november 2020. Emelie Schepp bor i Motala tillsammans med sin familj.

Foto: Thron Ullberg