GALA magasin
You Are Reading
Alexander Karim och Peter Stormare spelar mot Anna Friel i ”The Box”
0
Nöje

Alexander Karim och Peter Stormare spelar mot Anna Friel i ”The Box”

Alexander Karim och Peter Stormare

Nu startar inspelningarna i Stockholm av det internationella Viaplay-originalet ”The Box”, med brittiska Emmy-vinnaren Anna Friel i huvudrollen. Dramaserien i sju delar har skapats av Adi Hasak, som ligger bakom succéer som Shades of Blue och Eyewitness. ”The Box” är ett psykologiskt kriminaldrama med övernaturliga inslag. I rollerna syns även Peter Stormare, Alexander Karim och Nina Yndis. The Box kommer att ha exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och Baltikum senare i år.
– Stockholm är en av de platser jag länge velat besöka, och hittills har staden och människorna varit underbara mot mig, säger Anna Friel.

”The Box” är det senaste av en rad internationella originalproduktioner från Viaplay, däribland storsatsningar som ”Kin”, ”The Defeated”, ”Vi barn från Bahnhof Zoo”, ”Professionals”, ”The Head” och ”The Swarm”.

I ”The Box” spelar Anna Friel huvudrollen som Sharon Pici, en polis från Kansas City som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en övernaturlig mardröm. ”The Box” blir Anna Friels första serie sedan hon vann en International Emmy i kategorin bästa skådespelerska 2017 för ”Marcella”. Alexander Karim spelar Picis partner Lovell, medan Peter Stormare gestaltar poliststationens chef Jed.

– Efter ett år av lockdown är det ett privilegium att återigen kunna få göra det jag älskar mest. Nu ser jag verkligen fram emot att få arbeta både med den otroligt begåvade casten och med Viaplay. Dessutom är Stockholm en av de platser jag länge velat besöka, och hittills har staden och människorna varit underbara mot mig, säger Anna Friel.

Hela serien spelas in i samma inomhusmiljö där en komplett amerikansk polisstation är uppbyggd på plats i Stockholm av produktionsbolaget Nice Drama. I den här förtätade miljön ska ”The Box” spelas in under nästan två månader, där de svenska stjärnorna Alexander Karim och Peter Stormare har större roller.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att Stockholm får möjlighet att vara värd till en så här otroligt stor produktion, som har tagit in skådespelare från hela världen, inte minst en av mina stora idoler Peter Stormare, säger Alexander Karim.

– Jag älskar att vara i Stockholm och spela in, och speciellt då något så galet som ”The Box”. Ni får helt enkelt vänta till senare i år och se vad det blir, säger Peter Stormare.

The Box produceras av Nice Drama och Nordic Entertainment Group (NENT Group) i samarbete med internationella distributören Night Train Media. Serien regisseras av Steve Shill (Dexter, The Wire, Law & Order), och produceras av Cecilia Norman Mardell. Huvudförfattare och showrunner är Adi Hasak.

– Vi är väldigt stolta över att kunna genomföra en stor internationell produktion i Stockholm, med världsstjärnor som Anna Friel och Peter Stormare. Det har varit ett intensivt arbete att få allt på plats, inte minst att bygga en autentisk amerikansk polisstation. Nu är det skönt att vi äntligen har kommit igång, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

”The Box” består av sju avsnitt och kommer att ha exklusiv premiär på Nordic Entertainments streamingtjänst Viaplay senare i år.