GALA magasin
You Are Reading
Greta Thunberg pryder omslaget på premiärnumret av VOGUE Scandinavia
0
Nöje

Greta Thunberg pryder omslaget på premiärnumret av VOGUE Scandinavia

Vogue Scandinavia

Wow, vilka magiska bilder på miljökämpen Greta Thunberg och hästen Gandalf som pryder första omslaget av VOGUE Scandinavia som lanseras i dagarna!

Vogue Scandinavia avslöjar nu sitt premiäromslag. Den är den svenska klimataktivisten Greta Thunberg som valdes ut att bli magasinets  debutomslagsstjärna på grund av hennes orädda ansträngningar att föra klimatkrisen den globala uppmärksamhet den förtjänar. Thunberg sammanfattar kärnvärdena i tidningen, framför allt kärleken till naturen.

Greta Thunberg är trefaldigt nominerad för Nobels fredspris och värnar om samma kärnvärden som Vogue Scandinavia inom hållbart liv och miljöskydd. Första nummer har därmed ett starkt fokus på naturen, särskilt de fantastiska landskapen och naturmiljöerna i alla fem nordiska länderna. Och vem är då bättre att pryda omslaget än just Greta.

– Kärleken och respekten för naturen och djurlivet är något som förenar alla fem av de nordiska länderna, säger Martina Bonnier, chefredaktör för VOGUE Scandinavia.

Med hjälp av Gretas medstjärna, Gandalf den isländska hästen, har man fångat länken mellan natur, djur och människor. Bilderna togs i skogarna strax utanför Stockholm, där Vogue Scandinavia har sitt huvudkontor. Den kända svenska duon Alexandrov Klum fick i uppdrag att plåta omslaget. Mattias Alexandrov Klum har decennier av erfarenhet som naturfotograf. Nu, tillsammans med sin fru, Iris Alexandrov Klum.

Alla plagg som Greta använde för omslaget var konstruerade av hållbara, återvunna material, med några bitar specialtillverkade av svenska och danska designers.

I syfte att vara det mest hållbara modemagasinet på planeten tog Greta tillfället i akt att vara på omslaget till Vogue Skandinavien för att öka medvetenheten om klimatkrisen med en ny publik

– Om vi ​​tittar genom historien har de grupper som haft mest genomslag alla letts av unga människor. Det visar vilken makt unga människor har så jag ser det som hoppfullt, säger Greta i sin intervju med Vogue Scandinavia.

– Om vi ​​inte trodde att vi kunde göra ändringarna skulle vi inte göra det här. Det är vi som inte har gett upp, som fortfarande har hopp, som fortfarande har optimism”, säger hon.

På Vogue Scandinavia strävar man efter att leda förlags- och modeindustrin mot en ljusare framtid, och att samarbeta med Greta Thunberg för att främja denna vision är en dröm som gick i uppfyllelse.

Greta Thunberg Greta Thunberg