GALA magasin
You Are Reading
Brownie Hippie de lux!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Brownie Hippie de lux!

Den här kakan är min absoluta favorit! Jag döpte den till Hippie de lux, för att den är bakad i formen som kommer från företaget med samma namn. Den kunde också heta Brownie extra allt – för att den har allt man kan önska sig i brownieväg. Chokladig, kladdig,nötig och bärig – låter nästan som en beskrivning på årgångsvin.

Du måste bara testa den! Bild på kakan finns också på min instakonto @tastybylenasoderstrom , om du bläddrar i bilderna, kan du se hur formen från Hippie de lux ser ut.

Brownie Hippie de lux!

8 bitar Tid ca 1 timme 20 minuter

150 g mörk choklad

100 g vit choklad

2 1/2 dl kakmjöl med bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 dl kakaopulver
1 1/2 dl muscovadosocker
1 1/2 dl strösocker
150 g smör
3 st stora ägg
4 msk starkt kaffe

12-16 körsbär, urkärnade

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smör en form och mjöla den. ( jag använde en form från Hippie de lux, Nordic Ware Skandinavia, annars måste de bröa formen om du använder vanlig form eller klä formen med bakplåtspapper.

Hacka de båda chokladsorterna grovt.

Blanda ihop vetemjöl, salt, i kakaopulver, muscovadosocker och strösocker, använd t ex balongvisp eller en gaffel.
Smält smöret i en panna utan att den tar färg. Häll smöret i en stor bunke. Låt det svalna ca 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner browniemixblandningen och vispa ihop till en jämn smet. Blanda i chokladen och nötterna. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Tryck i körsbären lite här och där och grädda ytterligare 20-30 minuter, den får gärna vara lite kladdig i mitten.

Låt svalna ca 30 minuter. Ringla över kolasås och chokladsås.