GALA magasin
You Are Reading
Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund
0
GALA tipsar

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund

Spice bar

I hjärtat av Gröna Lund slår dörrarna upp till en ny kryddstark bar signerad Tullamore D.E.W. Med sin kryddiga prägel erbjuder The Spice Bar drinkar och mat i världsklass, tillsammans med det perfekta AW-upplägget.

Den efterlängtade öppningen av Gröna Lund lämnade ingen besviken med sina många nyheter för året. Det senaste tillskottet till den samlingen är den nya baren The Spice Bar. Baren, som är ett samarbete mellan Tullamore D.E.W. och Gröna Lund, ligger placerad på Kryddhyllan och öppnar fredag den 18 juni. Med avstamp i sitt namn går den röda tråden genom kryddor, örter och stora smaker i såväl barens mat som i drinkmenyn. Här erbjuds en stor variation av mat och tilltugg med inspiration från hela världen, i samspel med whiskeydrinkar för alla smaker. Även öl, vin, champagne samt alkoholfria alternativ erbjuds och det kommer att finnas möjlighet att boka baren för privata tillställningar.

– The Spice Bar är vår mest mångsidiga bar. Den har en unik placering i tivolits center, mitt bland attraktioner och folkliv. Baren kommer kunna växla mellan olika skepnader och situationer, vare sig om du är ute efter loungehäng en ljum sommarkväll eller uppvärmning inför en efterlängtad konsert på Stora Scen, säger Fredrik Fjällström, Food & Beverage Manager på Gröna Lund.

Utöver barens gedigna drinkmeny och flexibilitet bjuds det på en helt unik utsikt. Inte nog med full överblick över nöjesparken, du sitter också på första parkett för att stirra Monster i vitögat. Gröna Lunds nya berg- och dalbana Monster tar sina besökare 34 meter upp i luften för att färdas upp och ner vid fyra tillfällen.

Var: The Spice Bar, på Kryddhyllan, Gröna Lund.
Barens öppettider: Måndag – söndag 11:00– 22:00.
Mat & dryck: Kryddor, örter och stora smaker från alla världens hörn.
Kapacitet: Baren rymmer 90 sittande gäster och 250 stående.

Om Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W. är Sveriges mest sålda irländska whiskey och den näst största i sin kategori globalt. Tullamore D.E.W. grundades 1893 av Daniel E Williams och är originalwhiskeyn i Irish Coffee och ägs av William Grant & Sons, en oberoende familjeägd destillatör grundat av William Grant 1886. Idag drivs företaget av den femte generationen Grant och destillerar några av världens ledande spritsorter, exempelvis Glenfiddich®, The Balvenie® Scotch Grant’s® Hendrick’s® Gin, Sailor Jerry®, Milagro® Tequila och Tullamore DEW®.

Om Gröna Lund
Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2019 hade tivolit ca 1600 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.