GALA magasin
You Are Reading
Ostkrämer och grytbaser som sätter guldkant på fredagsmyset!
0
Mat & dryck

Ostkrämer och grytbaser som sätter guldkant på fredagsmyset!

Nu lanseras Valios heta nyhet Middagsmagi – en serie matlagningsprodukter som förutom färska grytbaser också innehåller tre goda ostcrèmer för alla tillfällen. Valios ostcrèmer har länge varit en storfavorit i Finland och nu kommer de äntligen till Sverige.  De krämiga ostcremerna, med hela 42 procent ost, är färska och av hög kvalitet, utan motsvarighet på svenska marknaden. Finns i smakerna cheddar, jalapeño och taco och passar perfekt till allt från hamburgare och pommes till en riktigt ostig nachotallrik. Använd dem för att lyfta vardagsklassiker som lasagne, gratänger och mac’n’cheese, eller som dipp till grönsaker, pålägg på mackan, eller för att ge soppor extra krämighet. Jalapeño-varianten är favoriten för tex-mex, och smakar precis som chili cheese.

Färska grytbaser för snabb & god hemlagad mat: Middagsmagi innehåller också färska grytbaser med yoghurt och färskost. Pomodoro Italian ger en fyllig tomatsmak för pastarätter, grytor, köttfärsåsen eller en smakrik soppa. Korma Indian är en mild, aromatisk bas för linsgrytor, kyckling eller vegetariska rätter – perfekt för hemlagad mat med indisk touch.

Här är ett par goda recept:

Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
4 portioner

400 g pasta
250 g Valio Middagsmagi ostcrème Cheddar

Tillbehör:
1 hel vitlök
3 jalapeños
1 msk sesamfrön
Olivolja
Salviablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela vitlöken på mitten och lägg den på en ugnsplåt tillsammans med jalapeños. Ringla olivolja och strö sesamfrön på vitlöken.
3. Placera plåten högst upp i ugnen och rosta i 10–15 minuter tills vitlöken är gyllene och jalapeñoskalet blivit blåsigt.
4. Under tiden: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Stek salviablad i rikligt med olja tills de blir krispiga. Låt de friterade salviabladen droppa av olja på hushållspapper.
6. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet. Blanda pasta med Valio ostcrème och tillsätt kokvatten till önskad konsistens.
7. Ta bort skalet från den rostade vitlöken. Lägg de varma vitlöksklyftorna i en skål och mosa dem med en gaffel. Hacka jalapeñon.
8. Blanda den mosade rostade vitlöken i din Mac n’ Cheese och toppa med hackad grillad jalapeño och friterad salvia.

One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
4 portioner

380 g Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian
2 dl risoni
230 g stora vita bönor (avrunna)
200 g babyplommontomater
150 g fetaost, smulad

Tillbehör:
200 g svarta oliver
En påse bladspenat
Picklad rödlök
Olivolja
Citronzest

Gör så här
1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll av vattnet och blanda risonin med Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian. Värm på låg värme.
3. Skölj av bönorna och häll dem tillsammans med risoni och grytbasen i ugnsfast form. Blanda försiktigt.
4. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå tillsammans med smulad fetaost. Grädda i ugn tills osten bubblar och tomaterna är grillade.

Tips! Toppa din One Pot med svarta oliver. Ringla olivolja över bladspenat, picklad rödlök samt rivet citronskal och servera som ett fräscht tillbehör.

Valio Middagsmagi finns nu i butiker runt om i Sverige. För mer information, recept och matlagningstips, besök Valio.se.