GALA magasin
You Are Reading
Attling x Feddie introducerar Double trouble gin
0
Mat & dryck

Attling x Feddie introducerar Double trouble gin

Efva Attling tyckte att det saknades en specifik ginsmak på marknaden – och denna vecka lanseras hennes Double Trouble Gin i samarbete med norska Feddie Ocean Distillery. Attling har skapat designen för både flasketiketten och barprodukterna, som kommer att säljas under hennes eget varumärke. Ginen finns sedan 3 juni tillgänglig som beställningsvara på Systembolaget (nr. 85460).

– Jag älskar gin och en god Dry Martini, men jag hade en smak i åtanke som jag inte kunde hitta på marknaden, berättar Efva och fortsätter:

– Jag kontaktade den prisbelönta bartendern och destillatören Therese Ostevald-Storebo på Feddie Ocean Distillery. På ön Fedje vid den norska kusten skapade vi denna speciella gin för kvinnor och män med god smak.

Med smak av hibiskus
– Med basen av London Dry Gin tillsatte jag hibiskusblomman som den främsta aromen. Många morgnar utan frukost och utan att borsta tänderna var jag tvungen att prova, prova och prova igen. Lukta och spotta för att hitta den perfekta balansen. Till slut fångade jag den smak jag sökte… den hade kroppen, flirtigheten och den distinkta personligheten som jag drömde om i en gin. Jag döpte den till ’Double trouble’, säger Attling.

Systembolagets beställningssortiment, Nr 85460.

Fickplunta, 650 kr, Flaskkork, 400 kr
Återförsäljare av tillbehören: barshoppen.com

Magnestisk ring, 600 kr

Barsked, 400 kr

Cocktailpinne, 400 kr

Om Efva Attling
Allt började med en svan. Ett tunt armband i silver, inspirerat av svanens eleganta former. Efva var bara elva år när hon gjorde sitt första smycke – och inte visste hon att det var just smycken som skulle bli hennes stora framgång senare i livet. Vid 16 års ålder var hon elev hos Bengt Liljedahl, en av Sveriges största silversmeder, och kärleken till hantverket var född. Men det skulle dröja mer än 25 år innan hon återvände till smyckesformgivningen.

Efva växte upp i en musikalisk familj i Högdalen, Stockholm, tillsammans med fyra systrar, en mamma och en pappa. Hennes pappa var konditor och jazzmusiker på deltid. Hur musik och ord berör och inspirerar människor har alltid varit viktigt för Efva, och det är det som hennes koncept ”Beauty with a thought” bygger på.

Sedan 1996 är Efva tillbaka där hon en gång började – med silver, guld, diamanter och ädelstenar. Kärleken till ord och musik är tydlig och varje kollektion har sitt eget budskap. Designen kännetecknas av modern elegans med en edgy twist, eller som Efva själv beskriver det; ”Beauty With a Thought” där humorn blandas med allvar och kärlek.

Efva öppnade sin första kombinerade butik och studio på Hornsgatan i den konstnärliga södra delen av centrala Stockholm. Efvas smycken blev snabbt ett måste bland Sveriges it-klick. När Madonna bar halsbandet ”Homo Sapiens” (latin för ”den vetande människan”) kom det breda erkännandet och därefter har flera välkända personligheter har setts i Efvas smyckena genom åren, bland andra Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Meryl Streep, Uma Thurman, Iman, Angelina Jolie, Katy Perry och Alicia Vikander.

Foto: Hannah Hedin