GALA magasin
You Are Reading
Tid för Caesar & Bubbel!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Tid för Caesar & Bubbel!

Hej, hej! Finns det något godare så här års än krispig romansallat toppad med makalös god dressing med färskpressad citronsaft, mosade sardelfiléer, finriven färsk vitlök? Du har gissat rätt – jag pratar om Caesar.

Ett måste för mig till salladen är hemgjorda smörstekta brödkrutonger och drivor av fluffig färskriven eller flagad parmesan. Tillbehören kan variera, jag gillar stekt bacon, grillad kyckling, färska räkor och någon gång (jag lagar salladen hela våren och sommaren) en lyxig hummerhalva! Mums!

Jag har försökt beställa Caesar på många krogar, men jag tycker att min dressing smakar bäst, fast jag gör den med köpt majo, dock av bra kvalitet. Den krämiga dressingen får hela salladen att explodera av smaker. Låt mig veta om du gillar den!

Här nedan är mitt bästa  grundrecept.  Servera gärna efter mina förslag.  Glöm inte heller att bjuda ett glas kallt krispigt vin eller bubbel  till. Mina favoriter just nu är rosa prosecco – Castelmare Prosecco Rosé och god champagne, varför inte Palmer Brut! Prisvärda bubbel båda två!

Nu återstår det bara att önska smaklig spis!

Caesarsallad

Till 4 pers

2 huvud romansallat

 

Krutonger

 

4- 5 skivor formbröd

4-5 msk smör

 

Sås

8 sardeller

2 dl majonnäs

1 tsk dijonsenap

1-2 vitlöksklyftor, pressad

färskpressad saft av 1 citron

1 tsk worcestershire sause

salt, peppar

2 dl färskriven parmesan

 

Till servering

3 dl riven parmesan

nymalen svartpeppar

 

Bred ca hälften av smöret på båda sidor av frombrödskivorna och stek dem gylengula i resten av smöret i en stekpanna. Låt svalna-

Mixa ihop sardellerna och majonnäsen. Blanda i senap, vitlök, citronsaft och Worcestershire sås. Smaka av dressingen med salt och peppar. Vänd ner parmesanen.

Dela sallaten. Ringla över dressingen. Toppa med parmesan och brödkrutonger. Peppra.