GALA magasin
You Are Reading

Choklad- och polka brittle till Jul

0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Choklad- och polka brittle till Jul

En lyxig ask med chokladtryfflar, en plåtburk med hembakade kakor eller läckra bitar av brittle – vilka fantastiska julklappar! Det här brittlen med choklad och krossad polkagodis är lika rolig att ge bort som att få ha för sig själv. Den är lättlagad och vackert julig och du gör den på en kvart. Håll utkik, det kommer flera recept snart, för att jag lagar och bakar för fullt i mitt kök.

Tips. Du kan variera toppingen med hackade rostade nötter, gärna salta jordnötter.

 

 

Choklad- och polkabrittle

 

1 msk rapsolja

3 dl socker

100 g smält choklad, ljus eller mörk, se sid—

4 msk krossad polkagodis, t ex grisar eller strutar

 

Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.

Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter (ca 20 cm i diameter), öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till ljusbrun karamell. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.

Smält chokladen. Häll och bred ut chokladen på brittle. Garnera med den krossade polkagodiset. Låt kalna och stelna. Bryt eller krossa i bitar.

 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •