GALA magasin
You Are Reading
Campari firar krogens återkomst med välgörenhet under Negroni Week
0
Mat & dryck

Campari firar krogens återkomst med välgörenhet under Negroni Week

Negroni

För nionde året i rad bjuder Campari in till ett internationellt välgörenhetsinitiativ. För att fira både krogkulturen och den nu mer än 100 år gamla cocktailen Negroni – en klassisk blandning av Campari, gin och vermouth – samlar barer, restauranger och återförsäljare in pengar till olika välgörande ändamål.

Insamlingarna av donationerna sker på barer, restauranger och hos återförsäljare runtom i landet. Negroni Week har anordnats åtta gånger tidigare och samlat in hela 30 miljoner kronor.

Camparis röda hjärta slår för passion och är omöjlig att ignorera. Förkroppsligandet av detta är de bartenders som är mästare i kreativitet och konstnärlighet. Under Negroni Week samarbetar Campari med sju av världens bästa bartenders för att skapa unika Negronis med en twist. Dessa kommer förhoppningsvis i sin tur att inspirera andra bartenders att skapa sina egna cocktails.

För mer information om vad som händer under Negroni Week 2021 och vilka barer som deltar besök negroniweek.com.

Negroni

Så blandar du en perfekt Negroni

I det officiella Negronireceptet i IBA:s (International Bartender Association) officiella dryckeslista är Campari det första märket som har utsetts till ingrediens, vilket verkligen gör det till varje Negronis röda hjärta. Den ikoniska cocktailen har för sjunde året i rad listats som tvåa bland bästsäljande klassiska cocktails i världen* enligt Drinks International.

Ingredienser:

2 cl Campari

2 cl vermouth

2 cl gin

 

Instruktioner:

1. Häll alla ingredienser direkt i ett low tumbler-glas fyllt med is

2. Rör försiktigt

3. Garnera med en apelsinskiva