GALA magasin
You Are Reading

Artisterna som gästar Idolfinalen i morgon

0
Nöje

Artisterna som gästar Idolfinalen i morgon

Idol 2021

I morgon kväll är det final i Avicii Arena! Finalisterna i årets Idol är Birkir Blær, 21 år från Göteborg (Island) och Jacqline Mossberg Mounkassa, 23 år från Stockholm. Annika Wickihalder, 20 år Örnsköldsvik kom på 3:e plats Lana Sulhav, 23 från Malmö/Stockholm kom på 4:e plats.


JacquelineBirkir

Info om Idolfinalen:
Idolfinalen i Avicii Arena den 10 december 2021 får besök av Sveriges pop-drottning Molly Sandén och världsstjärnan Alan Walker och svenska popundret Benjamin Ingrosso.

Idol-jury

I Idolfinalen kommer Sveriges nästa musikstjärna att koras. Efter en säsong med otroliga talanger, med nya moment som Idolraketen, Idolgiget och nya röstningen som har låtit tittarna rösta hela veckan så börjar musikresan gå mot sitt slut. Ny för i år har även nya jurymedlemmen Katia Mosally varit och Anis Don Demina som leder programmet ihop med Pär Lernström. Alla top 13-idolerna kommer vara på plats i finalen och sjunga ihop.

Molly Sandén
Foto: Fredrik Etoall / Sony Music

Gästartister:
Molly Sandén är bland annat gästartist och kommer göra ett supermedley med alla sina hits!

Med över 300 miljoner streams på Spotify, succé på Oscarsgalan, turnéer som sålt slut på rekordtid och mängder med Platina-singlar och prestigefyllda priser såsom Årets Pop, Årets Album och Årets Artist på Grammisgalan samt Guldmicken för årets live och Årets Pop på P3 Guld är Molly Sandén en av Sveriges tveklöst största artister och låtskrivare.

Benjamin Ingrosso

För snart tre år sedan släppte globala världsstjärnan Alan Walker släppte succéalbumet Different World som har streamat närmare 15 miljarder globalt och innehåller hits som Faded. Nu är det dags för den prisbelönte norska artisten och producenten att släppa sitt andra album World Of Walker. Albumets fokussingel Man on the moon gästas av ingen mindre än svenska popundret Benjamin Ingrosso. I finalen kommer Alan Walker till Sverige för att framföra låten tillsammans med Benjamin Ingrosso på Idolfinalen live för första gången.

Foto: Emma Larusdottir och SPA