GALA magasin
You Are Reading
Stephanie Johansson är vinnare av Hela Sverige bakar 2021
0
Boktips

Stephanie Johansson är vinnare av Hela Sverige bakar 2021

Hela Sverige bakar

Stephanie Johansson från Halland tog hem segern i årets säsong av Hela Sverige bakar. I och med vinsten ger hon nu ut boken ”Den som väntar på något gott” på Bonnier Fakta. Med sin bok hoppas Stephanie att fler ska få upp ögonen för att använda ekologiska råvaror som är i säsong.

Hela Sverige bakar

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så varför inte dra ner på jästen, sätta en surdeg eller förbereda en paj? Smakerna sitter i tiden och omsorgen vi lägger ner. Att planera sin bakning ger inte fler timmar i köket men ro i själen, menar Stephanie Johansson. Så ta ett djupt andetag och koppla av medan degen jäser, så blir njutningen desto större när bullar, bröd, tårtor och andra bakverk dukas fram.

– Jag hoppas med den här boken kunna sprida ett lugn kring bakningen och att fler vågar tänka på råvaran som fokus och inte nödvändigtvis en idé om hur slutresultatet ska se ut. Att våga känna in, tänka efter och jobba utifrån hjärtat. För mig är det genuina så viktigt och det hoppas jag läsaren kan känna av i min bok. Säger Stephanie Johansson, vinnare av Hela Sverige bakar 2021.

Stephanie Johansson är 29 år och bor på en gård i Halland tillsammans med sin man Fredrik och deras två barn. Hon älskar att bo på landet och det finns ingenting som ger henne sådan energi som naturen, skogen och vattnet. Att gå ut och känna skogens dofter eller bada i en iskall vik får henne att fokusera och ladda om, vilket gör att hon ser bakningen som en hyllning till naturen. Stephanie hoppas att hon ska kunna få fler att få upp ögonen för ekologiska råvaror i säsong och inse vikten av att ta hand om vårt jordklot, vår kropp och vår själ.

Foto: Carolin Orädd