GALA magasin
You Are Reading
Farah Abadi följer Mello-artisternas resa
0
Nöje

Farah Abadi följer Mello-artisternas resa

Farah Abadi

Hur sätter man ihop det perfekta bidraget till Melodifestivalen? Det kommer tittarna att få veta i år när Farah Abadi följer artisternas resa från beskedet om att de får vara med och tävla fram till direktsändning och final. Rätt låt, koreografi, färger, ljussättning och styling – allt måste stämma för att ha en chans att vinna tävlingen.

– I tv kan det se ut som att artisternas Mello-resa är tre minuter, men den börjar långt tidigare. Redan under hösten startar arbetet med att bygga det perfekta bidraget. I Melodifestivalen 2022 ger vi tittarna en unik inblick i processen, där Farah Abadi är tittarnas ögon som följer bidragen hela vägen – från start till mål. Kombinationen Oscar Zia som programledare, och Farah Abadi som artisternas sällskap och supporter kommer att bli oslagbar, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

– Det här är ett drömjobb! Att få följa artisterna på deras Mello-resa från start till mål. Programledar-kostymen får Oscar bära, han älskar att stå i centrum, så det blir perfekt för honom. Det är backstage som det riktiga dramat kommer äga rum. Oscar är som min lillebror, han kan vara kaxig och en riktig liten retsticka, men han är också väldigt trygg, varm och skoj att hänga med. Det ska bli superkul att jobba tillsammans igen, säger Farah Abadi.

Oscar Zia

Oscar Zia om att Farah Abadi är med på årets Mello-tåg:
– Att ha med Farah på Mello-resan 2022 är som att ha med sig sin storasyster på fest. Stundtals väldigt störigt men samtidigt så tryggt. Vi har känt varandra länge, och jag vet ingen som är bättre lämpad att följa artisternas känslosamma resa än Farah. Hon kommer vara den trygga handen artisterna behöver innan och efter dom genomfört sina framträdanden. Nu längtar jag till turné!

För Farah Abadi är Melodifestivalen inget nytt, hon var med som reporter inför Eurovision i Stockholm 2016 och nu senast ledde hon Inför Eurovision 2021. Farah och Oscar jobbade ihop på P3 för fem år sedan och har varit ambassadörer tillsammans för Musikhjälpen. Om några veckor kan tittarna se Farah i SVT:s nya storsatsning 1 mot Sverige.

Foto: Mattias Ahlm/ Sveriges Radio och Henric Wauge, SPA (Oscar Zia)