GALA magasin
You Are Reading
Säsongens sista kantarellmacka?!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Säsongens sista kantarellmacka?!

Idag, har jag lagat formodligen säsongens sista kantarellmacka.  Krispigt nystekt och härligt  krämig. Trodde, faktiskt, att kantarellerna var slut för i år. Men nu säger min granne att hon har sett kantareller på ICA. Och det finns de som säger att det finns svamp i skogen. Gör det?

Du kan laga samma macka med både trattisar eller trumpetsvamp. Eller varför inte testa Karl Johan?  Använd gärna mitt receptet nedan!

Ses snart igen och då blir det pumpa!

Krämiga kantarellsmörgåsar

Till: 4 port Tid: 25 minuter

1 liter rensade kantareller

1 gul lök

3 msk smör

2 1/2 dl vispgrädde

flingsalt

4 skivor brioche

nymalen svartpeppar

färska örter till garnering

 

Gör så här:

  1. Dela stora svampar i bitar. Skala och skiva löken fint.
  2. Fräs löken mjuk i smöret 3 minuter. Tillsätt kantarellerna och stek de knapriga ca 10 minuter. Ta upp på en tallrik.

3.Häll grädden i pannan och koka den ca 3 minuter, tills den tjocknar något. Tillsätt svampen och koka upp

under  omrörning. Salta.

  1. Rosta brödskivorna och toppa dem med svampen. Peppra och garnera med örterna.